Росія тверезіє

Вибори 4 грудня в Росії – це ляпас президентській партії Єдина Росія. Сповіщає кінець фальшивої демократії і втрату ілюзій, яку ця ніби-демократія створила. А мало бути так чудово. Путін мав закінчити цей рік в славі. Його зоря сяяла на небі.

В Європі загальновизнаний авторитет, в Москві – автократ, пацифікатор Кавказу, хрещений батько всіляких деспотів від Ірану по Північну Корею. Путін бачив перед собою світле майбутнє.

Кремль розміщував ракети поблизу кордону з Європою, повільно з’їдав своїх близьких сусідів, похоронив демократію в Україні, зайняв 20 відсотків території Грузії.

Незважаючи на блокаду соціальних мереж, атаки гакерів на незалежні веб-сторінки, нахабну фальсифікацію та пропаганду, вірогідність Єдиної Росії було підірвано. Громадяни Росії знають, що їхня держава корумпована а державна еліта поводиться без честі , гідності і достоїнства. Хто повірить, що 99,48 відсотків чеченців проголосувало за своїх катів?

Корупція – це інфекційна хвороба, а путінізм є сифілісом, який не знає меж. Ми не повинні боятися російської пандемії, бо йдеться тут також про наше майбутнє.

Джерело:
,,Gazeta Wyborcza” 10-11 grudnia 2011
,,Rosja trzeźwieje” by Andre Gluckmann

Поставив:
Андрій Сидор