Відео Качанівської колонії, куди етапували Юлію Тимошенко (оновлено)

30 грудня Юлію Тимошенко етапували з Лук’янівського СІЗО до Качанівської виправної колонії, що знаходиться в Харкові. 29 грудня в мережі YouТube з’явилось відео з цієї колонії:

httpv://www.youtube.com/watch?v=XdZp39LAIAM

httpv://www.youtube.com/watch?v=cnWmdD9nDJY

Інформація з сайту Державної пенетенціарної служби в Харківській області:

Качанівська виправна колонія (№54).

Історична довідка:

У 1927 році на території колишньої садиби поміщика Качанова була організована філія Харківського БУПРа (будинку примусових робіт). В маєтку були організовані та розміщені майстерні з ремонту взуття, кузня з виготовлення сільськогосподарських знарядь праці.
З 1941 року, коли місто Харків зайняли німці, БУПР було евакуйовано на схід.
Після звільнення міста від німецьких військ наказом МВС Української РСР від жовтня 1943 року було оголошено про організацію промислової колонії на території колишньої садиби поміщика Качанова. Перший етап засуджених був прийнятий у лютому 1944 року.
У кінці 1948 року колонія була реорганізована на колонію для підлітків. Це внесло корінні зміни в життя колективу. Віднині головним завданням стало перевиховання підлітків, їх навчання в школі, отримання промислової кваліфікації.
У 1957 році колонія реорганізована в жіночу трудову колонію, де знаходились жінки з дітьми. У 1958 році  – в колонію для жінок, які були неодноразово судимі. Жінки з дітьми були переведені до Одеси.
На рубежі 70-80 років колонія перетворилася у будівельний майданчик, велися будівельні роботи, розгорталося виробництво. В результаті будується гордість колонії – «швейна фабрика».
Також в 2003 році в закладі був відкритий сектор середнього рівня безпеки для утримання жінок з усіх областей України, засуджених до довічного позбавлення волі.

Сьогодення установи:
На теперішній час Качанівська виправна колонія №54 – це кримінально-виконавча установа мінімального рівня безпеки з загальними умовами для тримання жінок, засуджених вперше до позбавлення волі за злочини, вчинені з необережності, злочини невеликої та середньої тяжкості. На її території розташований та функціонує сектор середнього рівня безпеки для тримання жінок, засуджених до довічного позбавлення волі.
В установі утримується понад 800 засуджених, які розподілені по 9 відділенням, дільниці соціальної реабілітації, тимчасового слідчого ізолятора. Загальна площа житлових приміщень для проживання засуджених становить 5000,8 м2.

Стан виробництва в установі:
Підприємство Качанівської виправної колонії (№54) засноване в 1943 році. Загальна площа виробничої зони становить 1,82 га. На території розташовані два цехових підрозділи.
Спеціалізація цеху №1 – виготовлення швейних виробів: форменого та робочого одягу, сорочок і постільної білизни, шапок-вушанок.
Спеціалізація цеху №2 – пошиття мішків поліпропіленових в асортименті та виробів з брезенту (важке пошиття), виготовлення виробів з дерева і бетону.
Замовниками на виготовлення спецодягу є такі підприємства, як ВАТ «Харківобленерго», КП «Харківкоммуночіствод», ВАТ «Турбоатом», ДК «Укргазвидобування», комунальні підприємства м. Харкова; на виготовлення форменого одягу – Державний департамент, підрозділи МНС, державна прикордонна служба, підрозділи МВС України, охоронні агентства.
Діяльність підприємства Качановської ВК (№54) спрямована на виконання завдань, затверджених фінансовим планом, збереження та створення нових робочих місць для засуджених, запобігання збиткової діяльності підприємства, поліпшення фінансово-економічного стану.

Соціально-психологічна, виховна та освітньо-культурна робота:
Оновлюючи промислові та житлові корпуси, черга дійшла до гуртожитків, де проживають засуджені жінки. У березні 2006 року почалася реконструкція 1-го відділення. Далі було відновлено відділення № 3, 6, 5, 7. На сьогоднішній день відділення приближені до європейських стандартів.
За час перебування в колонії засуджені отримують базову та повну середню освіту. На сьогоднішній день 138 засуджених навчається в школі. З 2006 року почав свою роботу Качанівський навчальний центр. Сьогодні курс занять засуджені проходять за професіями:
– швачка;
– муляр;
– лицювальник-плиточник;
– штукатур;
– маляр.
Для забезпечення культурного дозвілля засуджених в установі функціонує бібліотека, книжковий фонд якої складає 11 тис. примірників. Працюють гуртки художньої самодіяльності, літературної творчості, проводяться різні культурно-масові заходи. Працівники колонії всіляко підтримують і стимулюють захоплення своїх підопічних. Особливою популярністю серед жінок користуються гуртки рукоділля (в’язання, вишивки, фріволіте і виготовлення екібани. Адже навички, отримані в умовах позбавлення волі, можуть стати в нагоді і після звільнення.
Для проведення культурно-масової роботи в установі функціонує клуб, який розрахований на 420 місць. У колонії діє літній спортмайданчик, у березні 2011 р. відкрито новий сучасний спортивний зал. До виховної роботи засуджених залучаються представники громадських і державних організацій. Розроблено план організаційних, просвітницьких та практичних заходів за участю Громадської ради, які спрямовані на розвиток принципів соціального партнерства персоналу та засуджених Качанівської виправної колонії (№54).
Щомісяця прийом засуджених з особистих питань проводить юрист центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Комінтернівського району м. Харкова.
Також з метою активного залучення родичів засуджених до здійснення позитивного впливу на засуджених, в установі організовуються і проводяться «Дні відділень» згідно річного графіка, під час яких родичі засуджених відвідують установу та ознайомлюються з умовами утримання своїх близьких.

Начальник Качанівської виправної колонії (№54) полковник внутрішньої служби Первушкін Іван Анатолійович.

Адреса, контакти установи: 61124, м. Харків, пров. Вишневий, 16.

Тел.: (0572) 52-41-21.

Супутниковий знімок Качанівської колонії:

http://wikimapia.org/#lat=49.95775&lon=36.265955&z=18&l=37&m=s&v=9

A propos Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст