Донбас: акція «Звільни президента!»

Ініціативні мешканці Донецька, що вирішили ніяк не оформлюватися організаційно і не вигадувати собі ніяких назв, розповсюдили заяву і розклеїли листівки із закликом звільнити президента Януковича за не виконані ним передвиборчі обіцянки.

 

 

 

 

«ЗВІЛЬНИ ПРЕЗИДЕНТА!

Де і як?
Стереотипне уявлення про Донбас, як про базове електоральне поле Віктора Януковича скоро відійде у минуле. Всі, хто ще сприймають президента за свого, роблять це скоріше за інерцією, не зважаючи на протести здорового глузду. Ми поставили за мету посприяти припиненню інерції, нагадавши землякам, що обіцяв кандидат у президенти Віктор Янукович. Прогнозовано виявилося, що програма Віктора Федоровича не коштує навіть паперу, на якому надрукована.

Чому?
Чим більше влада говорить про евроінтеграцію та реформи, тим більше вона ізолюється та консервується. Все те, що державне телебачення називає реформами, більше нагадує гру в наперстки. Чергове „переміщення“ кульки під стаканчиками не збільшує шанси довірливого громадянина отримати зиск.

Єдина причина, чому наша країна все ще не є дев’ятим федеральним округом Російської Федерації полягає в тому, що Янукович підсвідомо розуміє, що сидіти у Донецькій області буде значно комфортніше, ніж на Магадані, а Ахметов, незважаючи на нерухомість у Лондоні, не хоче опинитися там на правах Березовського або Чичваркіна.

Хто?
Ми могли б якось назватися. Пафосно: „Люди Донбасу“, іронічно: „Donbass Homo Sapiens“ або жартівливо: „Антиананасова ініціатива“. Але це все лише слова, що спрощують розуміння реальності. Ми ж проти спрощення. У нас і так максимально спрощений президент.

***

Єдина надія, яку ми плекаємо, полягає в тому, що коли Україна буде забивати цвяхи у політичну труну Януковича, перший з них буде забитий саме Донбасом».

Площа Леніна
Офіс Партії Регіонів
Головний корпус Донецького національного університету
Філфак Донецького національного університету
Донецька ОДА
ІА “Поряд з вами”