П’яний депутат, який побив працівника ДАІ, – «свободівець»

Депутатом Пустомитівської районної ради, який 12 лютого у нетверезому стані напав на працівників ДАІ, виявився «свободівець» Степан Підкуймуха.

Про це ZAXID.NETстало відомо із власних джерел.

Зазначимо, що згідно з поданою раніше у прес-службі ДАІ інформацією, пасажиром, який напав на працівників ДАІ 12 лютого, був чоловік 47 років, мешканець с. Лисиничі; також він пред’являв посвідчення депутата Пустомитівської районної ради.

Згідно з інформацією офіційного сайту Пустомитівської районної ради, в с. Лисиничі проживає лише один член депутатського корпусу – власне Степан Підкуймуха, народжений 18 жовтня 1964 року.

Нагадаємо, 2 лютого о 23.10 інспектори ДАІ під час несення служби на вулиці Винниківській у селі Лисиничі зупинили автомобіль «ВАЗ-21099», рух якого викликав підозру. Всередині були водій та пасажир, що представився депутатом райради. Обидва – у стані алкогольного сп’яніння.

Як повідомили ZAXID.NET у прес-службі управління ДАІ у Львівській області, на вимогу про зупинку, автомобіль не зупинився. Натомість водій, збільшивши швидкість, почав утікати. Слідуючи за даним транспортним засобом, інспектори ДАІ його таки зупинили, заблокувавши проїзд на вулиці Підлісній у селі Лисиничі.

За кермом транспортного засобу перебував 41-річний львів’янин. Крім нього у салоні автомобіля був пасажир, 47-річний житель села Лисиничі. Під час розмови із водієм було чути різкий запах алкоголю, а хаотична та нечітка вимова свідчили, що він керував транспортним засобом, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння. У такому ж стані був і пасажир зупиненого автомобіля. Крім того, водій цього авто не мав при собі жодних документів – ані посвідчення водія, ні реєстраційних документів на автомобіль.

Коли інспектори ДАІ запропонували водієві проїхати з ними на медосвідчення, він погодився. Посадивши водія у патрульний автомобіль «ВАЗ-2110», інспектори ДАІ почали рушати з місця.

Однак до патрульного авто підбіг пасажир, який до цього стояв поруч із «ВАЗом-21099». Щойно патрульний автомобіль зупинився, нетверезий пасажир вискочив на капот та почав бити кулаками по вітровому склі, розбивши його.

Коли інспектори ДАІ затримували його, він опирався, нецензурно висловлювався, шарпав інспекторів ДАІ за формений одяг, погрожував їм фізичною розправою та звільненням з органів внутрішніх справ. Також інспекторам ДАІ чоловік пред’явив посвідчення депутата Пустомитівської районної ради, видане у листопаді 2010 року.