У Львові буде створено перший ОСН за 14 років.

Ініціативні мешканці будинку № 38 по вулиці Медової Печери 38 у м. Львові провівши установчі збори мешканців ухвалили рішення про створення Органу самоорганізації населення у формі будинкового комітету.

Належно оформлений пакет документів був поданий на розгляд сесії Львівської міської ради.

Рушієм даної ініціативи став мешканець будинку – Андрій Глуховський, який заручившись підтримкою секретаря Львівської міської ради звернувся до Постійної комісії депутатської діяльності та законності яка підтримала таку ініціативу та доручила юридичному управлінню підготувати проект ухвали про надання дозволу на створення такого ОСНу.

Станом на сьогоднішній день проект ухвали готовий, і буде внесений на розгляд депутатів Львівської міської ради на найближчому пленарному засіданні.

Можливістю для такого створення стала ухвала Львівської міської ради № 764 від 29 вересня 2011 року http://www8.city-adm.lviv.ua/inteam%5Cuhvaly.nsf/(SearchForWeb)/038D1A2E585C9C7BC2257922002AB881?OpenDocument., та Закон України «Про органи самоорганізації населення».

Останнім створеним у Львові ОСН-ом був ОСН Сихівського житлового масиву м. Львова (http://www8.city-adm.lviv.ua/inteam%5Cuhvaly.nsf/(SearchForWeb)/2DA7340420DD734CC2257728003093EC?OpenDocument), який після утворення Сихівського району м. Львова (http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/1454-14) втратив свою чинність

Нагадаємо, що Орган самоорганізації населення – це представницький орган, що створюється жителями відповідної території  для вирішення окремих питань місцевого значення до яких належить –  контроль за якістю житлово-комунальних послуг, благоустрій території, задоволення соціальних,  культурних,  побутових  та  інших потреб жителів, з правом дорадчого голосу на засіданнях Львівської міської ради та її виконавчих органах.

 Голова ініціативної групи зі створення

ОСН «Майорівка» Андрій Глуховський.

E-mail: hlukhovskyy@gmail.com