Харківська влада спробувала перешкодити провести студентську акцію, але не змогла

27 березня в Харкові, як і в багатьох містах України пройшла акція на підтримку херсонських студентів Андрія Пушного та Артема Бардачова.

Нагадаємо, 29 лютого їх було затримано працівниками міліції за розклеювання листівок проти двічи судимого президента-зека Януковича (на думку міліції листівки “у і образливій формі висміюють голову держави”). Наступного дня співробітники СБУ провели обшук в гуртожитку, де проживали студенти та в оселях їх родичів. За фактом “підривної діяльності” Дніпровський райвідділ міліції Херсона порушив проти них кримінальну! справу за ст. 296 КК України (групове хуліганство). Обраний запобіжний захід – підписка про невиїзд. Згодом під тиском громадськості кримінальну справу було закрито за відсутністю складу злочину.

В Харкові акція проти репресій херсонських студентів пройшла відносно мирно. Хоча перед початком міськрада відмовилась приймати повідомлення про захід (навіть намалювали якусь дурнувату відписку з приводу цього – дивіться скани нижче). На майдані Свободи роздали перехожим листівки (на титульній стороні – передрук листівки за яку затримали херсонських студентів, на звороті – текстовка щодо суті цього беззаконня). На цьому етапі перешкод не було. Навіть встигли розклеїти на дошках оголошень навколо майдану ці листівки. Але перед початком другої частини акції (планувалась ще театралізована вистава) до студентів підійшли міліціонери. Не зважаючи на те, що про акцію було належним чином завчасно повідомлено міськраду, міліція спробувала перешкодити провести перфоманс, втім це їм не вдалось. Наполегливість і юридична підкованість студентів взяла гору. Зробили все, що запланували і без втрат :)

Також читайте про акцію в Харкові:

“Міліція – досить клеїти молодь!”

За допомогою таких безглуздих і протизаконних відписок Харківська міська рада намагається перешкодити громадянам проводити мирні зібрання. НЕ ВИЙДЕ!!!

 

A propos Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст