Прокурор Миколаєва намагається прибрати пікет під своїми вікнами

Прокурор Миколаєва Юрій Палій подав до суду на активістів, які протестують під його вікнами.

У середу ввечері суд Заводського району Миколаєва призначив слухання у цій справі, повідомляє УНІАН.

Як розповів один із організаторів акції Андрій Дворецький, активістів, які протестують проти міліцейського свавілля, звинувачують у порушенні порядку проведення масових акцій.

“Підставою для справи послужила стаття із закону 1989 року неіснуючої зараз держави – Радянського Союзу – про те, що про проведення акцій необхідно повідомляти не менше, ніж за 10 днів”, – сказав Дворецький.

“Ми ж подали в канцелярію свою заявку 19 березня о 08.30 і о 09.00 почали встановлювати намети під прокуратурою. В канцелярії міськвиконкому нашу заявку зареєстрували”, – уточнив він.

Активіст зазначив, що “в Конституції України сказано, що громадяни можуть висловлювати свою позицію й проводити акції протесту, “заздалегідь” повідомивши владу. Заздалегідь, але не вказано за скільки. Ми нічого не порушували”.

“Суд заборонить, ми подаватимемо повідомлення знову, але акцію продовжимо. Вчора співробітники прокуратури попросили нас пересунутися від входу й обіцяли, що не подадуть на нас до суду. Ми їхнє прохання виконали й пересунулися трохи ліворуч від входу, а вони своєї обіцянки не дотрималися”, – сказав Дворецький.

“Із достовірних джерел мені відомо, що на завтра в Генеральній прокуратурі призначено засідання колегії, куди запрошено начальника УМВС у Миколаївській області Валентина Парсенюка і прокурора Миколаївської області Володимира Гальцова. Вони реально нас бояться”, – сказав активіст.

Як відомо, 19 березня активісти-громадські діячі організували пікет біля будівлі Миколаївської прокуратури й оголосили його безстроковим, до виконання їхніх вимог.

Пікетники вимагають звільнити слідчого, який раніше відпустив двох підозрюваних у справі Оксани Макар, а також прокурорів Центрального району, Миколаєва та області.