В Кіноклубі МНК новий польський фільм “Варшавська битва.1920”

15 березня о 19:00 в кіноклубі МНК відбудеться показ нового польського фільму “Варшавська битва.1920” кінорежисера Єжи Гоффмана.

Стрічка розповідає про події 1920 року, коли кінна червоноармійська армія, за наказом Леніна, вторгається в Польщу для того, щоб відновити Російську Імперію та отримавши шлях до Європи розпочати “світову пролетарську революцію”. На заваді цим планам повстала польська армія та дивізії Армії УНР, які ціною власного життя зупинили проходження “червоної пошесті” до Європи. Ці події отримали назву “дива на Віслі” та безпосередньо пов’язані, як із історією Української держави, так і з героїчністю українського війська.

ВХІД ВІЛЬНИЙ! Мова: польська з українськими субтитрами.

Адреса: м. Київ, вул. Ярославів вал, 9 (м. Золоті ворота)

Контактні особи: – 0961883793 (Іван); – 0632634011 (Оксана).

Організатор: Київський осередок Молодіжного Націоналістичного Конгресу.

1 Commentaire

  1. Кілька пропозицій – думаю що краще написати “червону московську імперію”,і взагалі почати вживати назву, джерела якої можна побачити на старих мапах – Московська Федеративна Республіка. Друге – це назва битви – повинно бути “чудо над Віслою”. Відносно стосунків Польші і України в цьому періоді – то вони були дуже суперечливі і дуже трагічні, які закінчилися зрадою Польщею України і великою трагедією для українців. Фільм бачив – на жаль під мистецьким поглядом є слабенький, але просто розкішно показана червона орда. І за це я люблю Єжи Гофмана ;-)

Les commentaires sont fermés.