28-29 квітня – Друга українська вікіконференція (Харків)

Наприкінці квітня у Харкові пройде Друга українська вікіконференція. Це — форум дописувачів, користувачів та інших осіб, що зацікавлені у вікі-проектах, які підтримуються міжнародним фондом «Вікімедіа» (найвідоміший з цих проектів — сайт Вікіпедія). Традиційно вікіконференція – це місце зустрічі вікіпедистів і шанувальників Вікіпедії, де можна почути багато цікавого про найпопулярнішу інтернет-енциклопедію і поділитися власним досвідом.

Міжнародні вікіконференції, організовані фондом «Вікімедіа», називаються «Вікіманіями». Регіональні відділення фонду Вікімедіа (зокрема, українське — ГО «Вікімедіа Україна») проводять локальні вікіконференції у своїх країнах, а при нагоді запрошують також вікіпедистів з-за кордону.

Перша українська вікіконференція пройшла 14–18 вересня 2011 року у межах 18-го «Форуму видавців у Львові» в приміщенні наукової бібліотеки Львівської політехніки. Вона була присвячена питанням вільних знань, Вікіпедії та вікітехнологій. Учасниками події були понад 40 осіб.

Харківську вікіконференцію «Вікімедіа Україна» проводить за партнерської підтримки Національної спілки краєзнавців України, Харківського товариства польської культури та інформаційного агентства «Regionews». «Вікімедіа Україна» — українська громадська організація, яка сприяє розвитку Вікіпедії — вільної енциклопедії, флагманського проекту фонду «Вікімедіа», та інших його проектів. «Вікімедіа Україна» з 2009 року має статус відділення «Вікімедіа» в Україні.

Програмою передбачено:

27 квітня – презентація вікіконференції у Харкові харківській громадськості, вікітренінг для харків’ян, проведення спілкування/круглого столу

28 квітня – урочисте відкриття вікіконференції, екскурсія у Музей історії ХНУ імені В. Н. Каразіна, пленарні засідання, ефір на радіо “Нова хвиля”

29 квітня — проведення 2-х круглих столів, майстер-клас віківишколу, підбиття підсумків вікіконференції, вікіекспедиція у Харкові.

Детальну програму – дивіться на сайті Вікімедіа Україна.

Контакти: http://www.facebook.com/events/366212910089380http://vk.com/event37342092,

067-523-14-73

За матеріалами: Насправді, Вікімедіа Україна

A propos Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст