В Донецьку судитимуть студентів, які провели акцію проти свавілля міліції

11.04.2012 о 09:30 в Ворошилівському районному судді м. Донецьк відбудеться суд над донецькими студентами, які провели акцію проти свавілля міліції. Ім інкримінують порушення порядку проведення мирних зібрань.

29 лютого міліція затримала херсонських студентів та відкрило кримінальну справу проти них за статтею 296 КК України (групове хуліганство) за розклеювання «антипрезидентських» листівок.

27 березня під час мирної акції  під стінами ГУ МВС України в Донецькій області в межах всеукраїнської акції «Міліція – досить клеїти молодь!», в якій студенти висловили  протест проти міліцейського свавілля міліція затримала донецьких студентів.

Донецьк став єдиним із 18 міст, де затримали учасників акції протесту і відкрили справу в суді. Всього 27 березня акція пройшла в 18 обласних центрах України.

Команда Демократичного Альянсу в Донецьку закликає журналістів публічно висвітлити процеси для недопущення прийняття незаконних рішень по відношенню до студентів і запрошує на судове засідання.

Адреса: м. Донецьк, вул. Любавіна, 4 Ворошилівський районний суд м. Донецьк.

Контактна особа: Євген Семехін (093)7500575, (050)9493028

Про події в Херсоні читайте Херсонських студентів таки притягли до відповідальності за “поширювання неправдивих чуток” про президента.