Без вини винуватий.

10.12.2010 року Артемівським районним судом м.Луганська приймається заочне рішення щодо стягнення з Дмитра Снєгирьова на користь Грибанової П.В. заборгованності по зарплатні за період з 07.04.2010 р по 30.08.2010 року в сумі 6678 грн 78 коп.

На перший погляд звичайна справа.Роботодавець не розрахувався з найманим працівником .Найманий працівник звернувся з відповідним позовом до суду і суд уважно розглянувши усі матеріали справи виніс єдине правильне рішення на користь найманого працівника.

Але , як зажди виникли певні нюанси.

Перший нюанс. З заочним рішенням Артемівського районного суду я ознайомився лише у 2012 році, коли до мене прийшли працівники виконавчої служби. Рішення суду м”яко кажучи мене шокувало.

Згідно наказу № 09/02 від 09.02.2010 року Грибанова П,В. була звільнена з посади бухгалтера за невідповідністю останньої посаді, яку вона обіймає.

Після ознайомлення з наказом Грибанова П.В. зникає разом з первинними документами мого підприємства, змінюючи номер мобільного телефону та адресу проживання.Усі спроби вийти на зв”язок виявилися марними.Підприємство було паралізоване .Відсутність первинних документів не давала можливість нормально вести фінансово-господарську діяльність.

Отримавши заочне рішення суду я почав збирати довідки з податкової інспекції, Фонду соціального страхування, пенсійного фонду, які б свідчили про нарахування заробітної платні та відповідної моєї заборгованості щодо її виплат.

Довідка з ДПІ в Артемівському районі м.Луганська , вих. №3518 від 27.02.2012 .

« ДПІ в Артемівському районі у м.Луганську на Ваш запит від 17.02.2012 року повідомляє, що звітність за формою 1-ДФ, за період з 01.01.2010 року по 30.09.2010 до ДПІ не надавалась».

Виникає перше запитання.Якщо звітності щодо нарахування заробітної плати не подавалась, тоді про яку заборгованість взагалі йдеться і які докази були надані у суді щодо її наявності?

Довідка з пенсійного фонду України в Артемівському районі м.Луганська за №14128-08 від 28.02.2012 року свідчила про те, що :

1.Звітність за найманих працівників по ФОП Снєгирьову Д,В, за період з 01.01.2010 по 01.10.2010 року до Пенсійного фонду України не надавалась.

2. Останній звіт з нарахуванням заробітної плати найманим працівникам по формі «Додаток 23» наданий до Пенсійного фонду 21.04.2009 року за березень 2009 року.Остання звітність до системи персоніфікованого обліку надана 02.04.2009року.»

Довідка з Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності свідчила про аналогічний стан речей. « Останній звіт був отриманий за перший квартал 2009 року».

Я не буду далі перераховувати усі довідки з фіскальних служб та відповідних фондів. Картина аналогічна.

Таким чином , людина , яка не вела бухгалтерський облік і не подавала звітність до відповідних органів, за що власне і була звільнена , претендувала на нарахування заробітної платні за період , коли вона взагалі не працювала .Я не знаю, які аргументи приводила позивачка у суді на захист своїх вимог, але факт залишається фактом-Артемівський районний суд ум.Луганську виносить відповідне рішення на її користь.

Що ж спонукало Артемівський суд винести незаконне рішення? Відповідь на це запитання я знайшов , коли поцікавився місцем нової роботи Грибанової П,В.Виявляється, що людина, яка не здавала звітність та заблокувала роботу фірми тепер обіймає посаду головного бухгалтера на фірмі « Нові технології».Фінансово-господарську діяльність цієї потужної фірми пов’язують з Народним депутатом від ПР Єфремовим О.С.

Цікавий вибір кандидатури на посаду головного бухгалтера, звільненого з попередньої роботи за невідповідністю посаді, яку вона обіймала.А може саме ця невідповідність та блокування роботи моєї фірми і стала тим призовим бонусом на користь цієї кандидатури? Я схиляюся саме до цієї версії, тим більше , що вже були прецеденти, коли звільнені за невідповідністю та співпрацю зі спеціальними службами працівники, саме цією службою були працевлаштовані .

15.04. 2012 року Артемівський районний суд м.Луганська задовольнив мій позов та скасував своє попереднє рішення щодо стягнення заборгованості на користь Грибанової П.В.

Суд виніс справедливе рішення, але є ще три аналогічні рішення інших судів м.Луганська, які свідчать про заангажованість луганських суддів та прийняття ними незаконних рішень.

На сьогодні судова гілка влади є інструментом у боротьбі з політичними опонентами. Винесення незаконних рішень, блокування фінансово-господарської діяльності фірм, які належать опонентам режиму Януковича- це картини сьогодення , з якими стикаєшся на кожному кроці своєї діяльності.

Дмитро Снєгирьов.