Неуважність, чи «підрахуйство»?

Коли всі прогресивні люди останні дні квітня та початок травня проводять на природі, хтось саджає, а хтось витоптує, я, дякуючи подарунку ЦВК (оголосила межі виборчих округів) сиджу за комп’ютером і стараюсь  зробити точну карту округів. Про те як вони філігранно нарізані напевно буде написано дуже багато.

І от розбивши оплот ПР (Донецьку область) по округах, я замітив на карті дирку на місці Краснолиманського району. Я ще раз пройшовся по опису всіх округів – ніде його не згадувалось. Для перевірки, ще раз завантажив з сайту ЦВК опис меж – теж немає. У мене виникла підозра, що у поспіху могли дійсно цей район проігнорувати. І тим самим лишити його жителів права голосу.

Але прогулявшись, я все таки вирішив пошукати в якому з округів він міг бути – може у файлі з описом його випадково стерли. Для цього я вибрав округи в які він міг потенційно увійти – № 46 (Межі: міста Артемівськ, Красний Лиман, Артемівський район, ) та №47(Межі: місто Слов’янськ, Олександрівський, Слов’янський райони). І потім додати кількість виборців по дільницях які в них входять згідно опису. Там де не вистачатиме до заявленої кількості – туди Краснолиманський район і входить. Благо, що на сайті ЦВК вже були вивішені дані про дільниці з кількістю виборців. Копіюючи дільниці з м. Красний Лиман, я виявив, що співробітники ЦВК провели негласно «адміністративнотериторіальну реформу», всі населені пункти району віднесли у підпорядкування міста.

Міністр регіонального розвитку Анатолій Близнюк заявляв, що потрібно провести реформу суттєво зменшивши кількість місцевих рад. Можливо співробітники ЦВК і втілили його мрію, або це банальна помилка. Скоріш за все це останнє, але виникає питання до якості підготовки матеріалів у ЦВК.

Але розібравшись з районом у мене знову виникло питання.  Заявлена кількість виборців у 46 окрузі 159 132, а при додаванні кількості по дільницях отримуємо – 157 378, звідки біля 2 000 виборців за 16 днів ( дільниці затвердили 12 квітня 2012 р. , а округи 28 квітня 2012 р) взялось?

Може я помиляюсь, то бажаючі можуть перевірити – опис дільниць з кількістю виборців з розбивкою по містах та районах знаходиться тут , а опис округів тут

Уточнення
Тут мені розумні люди підказали, та я потім перевірив, що 17 жовтня 1988 року Указом Президії Верховної Ради УРСР Краснолиманська міська рада народних депутатів та Краснолиманська районна рада народних депутатів об’єдналися в єдину раду — Краснолиманська міська рада народних депутатів, а район було передано в адміністративну підпорядкованість міської ради Красного Лиману. З цього року він став містом обласного підпорядкування.

Взагалі то це цікаво, більше випадків передачі цілого району у підпорядкування міста я не чув. Можливо це був якийсь експеримент, що проводився у адміністративно територіальній сфері. Взагалі то Донецька область багата на адміністративні «матрьошки».
Можливо якраз це і надихає Анатолія Близнюка на проведення реформ, і скоро в нас укрупнені райони підпорядковуватимуться райцентрам?
А от у Білорусії пішли навпаки – там у більшості міст відсутня міська рада і вони керуються районною.

Але виникає тоді інше питання, чому до останніх виборів ЦВК у описі меж писала окремо Краснолиманьский район та м. Красний Лиман?
На приклад – президентські вибори 2010р. – ТВО №46 Центр: місто Артемівськ
ТВО включає: міста Артемівськ, Красний Лиман, Артемівський, Краснолиманський райони

Це можна перевірити тут 

Взагалі то повинна бути якась єдина система – пишемо район окремо чи ні?
Також залишається відкрите питання, а звідки взялись виборці ?

1 Commentaire

  1. Да что тут считать… Жулики ! Количество народу автор подсчитал… Посчитайте по чем мы свой газ добываем (60у.е.) и по чем население его получает. Или Бойко – сучий потрох, тупо устроил междусобойчик, понятно тоже не сам. Вилами их, вилами…
    Тут суси-пуси не получится.
    С мразями играть в демократию нельзя.

Les commentaires sont fermés.