У Києві затримали та відправили до психіатричної лікарні відомого мовозахисника Анатолія Ільченка

 Приймальня УГСПЛ в Миколаєві. 

   

   Миколаївського пікетувальника  Анатолія Ільченка з Печерського райвідділу міліції в Києві відправили в психіатричну клініку.

   Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні, 16 травня, його затримали київські правоохоронці після того, як він вийшов під стіни Міністерства внутрішніх справ України з плакатом «Міністр Захарченко, мабуть, падлюка».

 

           Ось як він сам розповів про це телефоном:

Протримали мене 15:00 в райвідділі, звинувачень ніяких не пред’явили. Вони побачили, що в моїх діях немає складу злочину, ні адміністративного, ні кримінального. Адвоката так і не пропустили до мене. Приїхала психіатрична швидка допомога, кілька хвилин ми поговорили. І міліціонери, не лікарі, не санітари, а міліціонери взяли мене за руки, вивели на вулицю і заштовхали в швидку допомогу. Привезли мене в психіатричну лікарню (вул.. Фрунзе,103).

   Анатолій Михайлович  думає, що лікарі його відпустять незалежно від того, хворий він чи здоровий, так як нічого злочинного він не здійснював.

 

– Жодного відповідного протоколу складено не було. Ніяка експертиза не потрібна. Я нікому не погрожував, не вдарив, не матюкаюся, не замахнувся, а сам собі стояв. Підійшли міліціонери: «Зніміть плакат!». Кажу, що у мене плакат – це фартух, бо вітер і холодно, а у мене легка сорочка, ось я і одягнув фартух, він мене захищав. Вони запитали про напис на плакаті, але на куртках у багатьох щось написано, – пояснив Ільченко.

    Наразі зв’язку   з паном Ільченко немає.  Ми  звертаємося до небайдужих діячів про допомогу!

    Приймальня УГСПЛ в Миколаєві

    097 219-00-66