Польський інститут у Києві запрошує на рок-уїкенди до Золотих Воріт

Чемпіонат Європи з футболу Євро 2012, який цього року приймають Польща та Україна,  – це чудова нагода для зустрічі культур!

Протягом червня, двічі на тиждень, Золоті Ворота відкриватимуться для того, аби представити найцікавіші музичні колективи Польщі та України. Рок, експериментальна електронна музика, джаз, академічна музика – коктейль звуків в одній з найдавніших будівель Східної Європи.

 1-2 червня (п’ятниця-субота)  Відкрита Брама UA/PL: уїкенд перший – РОК!

Музей “Золоті Ворота”, вул. Володимирська, 40a

 1.06 (п’ятниця), 18:00

Очеретяний кіт (UA) був заснований ще у 90-ті. Відтоді змінювався як склад, так і стилістичне спрямування гурту. Останній проект був іронічно названий “маза-хата” – від славнозвісного англійського співзвуччя (що характерізує лише певні західні впливи) та українського хата мазанка (глиняна хата, де музиканти в селі Демидівка час від часу проводять зустрічі та записи.
В репертуарі “Очеретяного кота”, серед інших, українські народні пісні, пісні авторів Анатолія Секретарьова та Павла Нечитайло. Гурт неодноразово брав участь у фестивалях “Арт Поле”, “Країна мрій”,”Підкамінь”,”Славське рок” тощо.

HooDoo Band (PL) гурт з Вроцлава (рік створення – 2004), що гає музику на межі фанку соулу та ритм-н-блюзу. HooDoo band виступав на різноманітних фестивалях, в тому числі Rawa Bluese Festival, Blues Festival, «Осінь з Блюзом» тощо. Гурт здобув І Премію на ІІІ Фестивалі музичних форм (Вроцлав) у категорії джаз/блюз.15 січня 2010 побачив світ 2-дисковий альбом колективу під назвою HooDoo Band, й вже 5 травня 2010 здобув статус платинового.

 2.06 (субота), 18:00

Гапочка (UA) український рок-гурт, створений 2008 року випускницею Музичної Академії Катею Гапочкою. У 2009 році колектив здобув 1 місце у національному фіналі конкурсу «The Global battle of bands”. На рахунку «Гапочки» – альбом «Етап», участь у численних українських, польських, британських та російських музичних фестивалях.

 The Poise Rite (PL), що грає альтернативний рок, був створений 1997 року у Жешові. Перший альбом “Завтра не має значення” було видано 2001 року на лейблі Boofish Rec. Перебуваючи у Великій Британії гурт сам видав диск під назвою The Poise Rite.  2006 року у EMI Music Polska вийшов альбом „Passagalia”. В тому ж році The Poise Rite був номінований на отримання премії у опитуванні „20latRP.pl Pochwalmy się” (підсумок найкращих досягнень за 20 років незалежності Польщі). У 2010 році гурт випускає ще один диск „Звідки ця тиша…?”, пісні якого написані на вірші відомого сучасного польського поета Євгеніуша Ткачишина-Дицького. The Poise Rite виступали, серед інших, перед Portishead та Fleet Foxes. Зараз на своїх концертах гурт грає передовсім матеріал зі свого нового проекту „Milosz Hated Rockandroll”, що був презентований 2011 року у Лондоні  в рамках культурних поді з нагоди Головування Польщі у Євросоюзі.