Шишацький витурив за двері донецьких мітингувальників за мову (ФОТО)

Сьогодні у Донецьку пройшла акція «Займіться ділом, а не язиком», учасники якої підписали колективне звернення від громадян України до президента Віктора Януковича та голови ДОДА Андрія Шишацького.

У цьому зверненні вони вимагають не допустити прийняття провокаційного законопроекту «Про засади державної мовної політики». Підписали звернення близько 40 людей.

Проте, коли організатори разом із журналістами спробували занести звернення до громадської приймальні Шишацького, їх попросили покинути приміщення, мовляв мусить залишитись лише одна людина.

«Пані попросила вийти всіх, крім одного, бо вона приймає особисті заяви від громадян, проте вона вигнала за двері всіх, іч відразу ж замкнулася на ключ із середини, тому ніхто зараз не може потрапити у приймальню, – розповідає одна з організаторів акції Катерина Жемчужникова. – Ми вже десять хвилин стоїмо перед зачиненими дверима і нічого не міняється».

Через якийсь час перед мітингувальниками напрешті відчинили двері, вийшли двоє чиновників, які пов’язані із діяльністю приймальні, вони запропонували заповнити звернення від однієї особи і додати попереднє звернення, зараз триває процес реєстрації.

При цьому у розмовах між собою працівники ДОДА назвали це «надзвичайною ситуацією».

Мітинг пройшов сьогодні під стінами Донецької облдержадміністрації, там активісти влаштували невеличку театралізовану сценку і підписали колективне звернення до Президента України. Подібні акції тривають у 17 містах України.

A propos Віталій Овчаренко 449 Articles
Журналіст, громадський діяч, Донеччанин, ветеран російсько-української війни.