У Львівській філармонії покажуть історичну виставку «Сила волі. Провідники визвольного руху»

У Львівській філармонії покажуть історичну виставку «Сила волі. Провідники визвольного руху»

 30 червня, субота

17:00

Львівська обласна філармонія, Концертний зал ім. С. Людкевича

(Львів, вул. Чайковського, 7)

 Захід приурочений до 71- ї річниці проголошення Акту про відновлення української державності урядом Ярослава Стецька.

 Виставка «Сила волі. Провідники визвольного руху» демонструватиметься з нагоди святкування дня проголошення Акту відновлення української державності на урочистій академії, що її організовує Львівська облрада за участі очільників області та представників громадськості. Проект розповідає про силу волі, яка стала взірцем для сотень тисяч і зробила цих людей символами. Про минуле боротьби та особистого життя командирів УПА Романа Шухевича і Василя Кука, засновника ОУН Євгена Коновальця та лідера визвольного руху Степана Бандери.

Історично-документальна експозиція  містить чимало світлин та архівних документів, багато з яких представлені уперше. Авторами є історики Центру досліджень визвольного руху та Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» Володимир В’ятрович, Ігор Дерев’яний, Василь Стефанів, Андрій Шевців та Руслан Забілий, останній перебуваючи на посаді директора музею-меморіалу візьме участь у презентації виставки, а наразі коментує: «Перед глядачем постане шлях кожного з чотирьох провідників: Євгена Коновальця, Степана Бандери, Романа Шухевича та Василя Кука. Від народження до загибелі. Про вибір і жертву кожного. Про час, у який вони жили. Про дилеми, які вони вирішували. Про бої і протистояння, в яких вони перемогли. Чи програли. Втім їхній фізичний програш обернувся перемогою духу. Яким чином — про це теж у виставці».

Світлини виставки складаються у відеоряд, який демонструватиметься на великому екрані під час урочистої академії та святкового концерту.

Контакти: 0676721292 — Вікторія Садова, history@cdvr.org.ua