Захисники української мови вибачилися перед іноземними гостями Євро-2012 за можливі акції протесту

Київські активісти Громадянського руху «Відсіч» у п’ятницю влаштували у фан-зоні на Хрещатику роздачу англомовного номеру журналу «Український тиждень» № 9 (32) з прорекламованою на обкладинці статею «No language – No Ukraine». До кожного журналу була вкладена англомовна листівка з щирими вітаннями гостям міста, поясненнями різниці між народом і владою, яка прагне знищити українську мову та Україну, а також з вибаченнями за можливі незручності, яких доведеться зазнати іноземним гостям в разі акцій протесту, до яких будуть змушені вдатися українці в разі прийняття Партією регіонів та її салетітами розкольницького закону Ківалова-Колесніченка«Про засади державної мовної політики».

Всі активісти володіли англійською (деякі також французькою, німецькою, польською та ін.) мовою та були вдягнені у футболки з портретом Тараса Шевченка і написом «No language – No Ukraine». На спинах активістів на футболках був надрукований короткий зміст листівки англійською мовою.

Також навколо фан-зони інші активісти роздавали українцям та іноземцям такі самі листівки двома мовами – українською та англійською.

Кожен бажаючий може сам роздрукувати та поширити ці листівки, стягнувши макет звідси: inozemcjam2_A-4

 

Текст листівки:

Шановні гості України!

Ми щиро вітаємо вас у нашій країні. Сподіваємось, що вам подобається Україна, і що ви повернетесь додому з приємними спогадами про нашу країну і народ.

Любов до футболу – не єдине, що єднає українців. Більшість з нас бажає бачити Україну в європейській спільноті націй – Європейському Союзі. Ми відчуваємо себе частиною Європи. На жаль, наша влада не поділяє наші погляди і поводиться як окупант.

Наші можновладці зупинили інтеграцію України до Європейського Союзу. Вони готові дозволити зникнення України, яку ви бачите сьогодні, заради продовження свого перебування при владі. Зараз Партія Регіонів проштовхує у Верховній Раді закон, що спочатку змаргіналізує українську мову а далі – саму Україну. Вона намагатиметься добитися свого під час Євро-2012. Ми не бажаємо зіпсувати вам футбольний відпочинок, але ми любимо свою країну та не дозволимо своїм правителям знищити її.

Приносимо наперед щирі вибачення за можливі незручності через можливі акції протесту і демонстрації.

Нас надихає любов до Батьківщини. Впевнені, що ви б на нашому місці чинили так само. Слава Україні! Слава Об’єднаній Європі!!!

Dear guests of Ukraine!

We sincerely welcome you in our country. We hope that you enjoy Ukraine and leave with good impressions about our land and people.

A love of football is not all that unites Ukrainians. Most of us want to see Ukraine in the European commonwealth of nations – the European Union. We feel ourselves a part of Europe. Unfortunately, our rulers don’t share our views. Instead, they behave as an occupying force would.

The authorities have stopped Ukraine’s integration into the European Union. They are ready to make the Ukraine you see today cease to exist just to stay in power. The Party of Regions is pushing our Parliament to adopt a law that would first marginalize the Ukrainian language, and then – Ukraine itself. They will try to do this during Euro-2012. We do not want to spoil your football holiday, but we love our country very much and cannot let our authorities destroy it. We sincerely apologize if protests and demonstrations may inconvenience you and your compatriots.

A love of Patria drives us. We know you would do no less for your own native lands. Long live Ukraine! Long live a United Europe!