15-та доба харківського мовного Майдану. Акція опозиції, зламаний прапор. (ФОТО)

Майдан за українську мову стоїть вже 15 днів! Сьогодні вдень розлючений перехожий зламав прапор України та збив табличку з дошки оголошень. Крім цього, об’єднана опозиція зробила спробу розмістити поруч з нами намети для збору підписів за відставку Януковича. Міліція активно цьому перешкоджала. Після невеличкої бійки вдалося поставити лише один і тимчасово — з 15 до 16.30

Близько 8-ї години вечора до майданівців прийшли двоє перехожих почитати плакати. “Гостини” цих двох чоловіків до нашого “безнаметного” табору обернулися несподіваними наслідками — зламаним прапором та пом’ятими плакатами. Дії чоловіки супроводжували криками і лайкою, розмову почали самі, звинувачуючи активістів у захисті рідної мови. Ніякі аргументи не слухали, а як підсумок — один з них почав трощити все, що траплялося на очі. На щастя, це закінчилось майже миттєво — інший випадковий перехожий не міг пройти повз, коли паплюжать прапор його країни і став на бік майданівців(у цей момент на чергуванні залишились дівчина і двоє літніх чоловіків). Дошку з оголошеннями встановили на місце, “вудочку” для прапора відремонтували скотчем. Висновок — ХАРКІВСЬКИЙ МАЙДАН ПОТРЕБУЄ ЛЮДЕЙ! Сидіння за комп’ютером не допоможе — виходь на площу!

Завтра о 14.00 в Дзержинському районному суді продовжиться розгляд адміністративної справи щодо одного з організаторів харківського Майдану Дмитра Пилипця.

Майдан на захист української мови – Харків

https://www.facebook.com/events/421856167853276

http://vk.com/event40580417

Повний перелік матеріалів по харківському мовному майдану зібрано тут.

A propos Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст