Після того, як пішли політики. День другий. Херсон

В Києві активістам доводиться подекуди приймати складні рішення – чи Український Дім підтримувати, чи йти захищати редакцію ТВі.

У Херсоні усі такі активності зосереджені в одній точці – яскравому жовтому наметі.

Ввечері 13 липня культурно-просвітницька програма розширилася збиранням підписів на підтримку каналу ТВі.  Серед херсонців є такі, хто дивиться ТВі у кабельній мережі, є ті, хто знають про ТВі з інтернету, але більше всього таких, хто навіть й не чули про існування такого каналу. Втім, охоче підписувалися й перші, й другі, й треті, бо невільність і заангажованість “доступних” ЗМІ відчутна вже майже всім.

Підписи ставили під цим зверненням:

Заява Асамблеї громадських організацій малого і середнього бізнесу України, громадського руху Вільний простір, членом яких є ХОГО «Громадське об’єднання «ДОБРО» та Демократичного Альянсу з приводу перешкоджання роботі телевізійного каналу ТВі.

На жаль, аудиторію ТВі було штучно зменшено до мінімуму. Проте, для широкого кола користувачів супутникового телебачення, саме канал ТВі залишився чи не єдиним джерелом об’єктивної інформації.
12 липня у порушення мораторію на перевірку засобів масової інформації в передвиборчий період канал ТВі вирішили ще раз поставити у рамки «поміркованої опозиційності». Повний текст звернення.

Липнева спека скоригувала й звичайну щоденну програму. Конкурси змістили на більш пізній час, коли стає прохолодніше:

Виборювати призи прийшло менше людей, ніж обіцяли напередодні:

Та призи все одне чекають на нових учасників.

Серед тих, хто підтримав акцію, були й такі:

Також були дивні люди, які  з різних боків фотографували будівлю кінотеатру “Україна” і заготовку під паркан навколо нього:

З розмов цих людей поміж собою можна було зрозуміти, що із будівлею відбувається чергова оборудка, що вже стає традиційним в Херсоні, що власник зовсім не той для кого ОДА “продавила” продаж о’бєкта і ще багато всього цікавого.

Тим часом виїзд з бідівельного майданчика заплановано зробити безпосередньо на тротуар головного проспекту Херсона:

Схоже на те, що днями життя херсонців очікує чергове значне покращення.

Насамкінець дня до намету підійшов хлопець, який представився співпрацівником каналу ТВі, задавав провокативні питання і ніяк не хотів повірити, що люди захищають їх суто з власних переконань, без примусу та без оплати. Повірив чи ні – невідомо, але пообіцяв наступного дня виставити свої фото на офіційній сторінці ТВі у Фейсбуці:

Багато  фото за всі дні акції тут, тут і тут.

У вихідні намет працює у розширеному режимі. Буде гра на бандурі. Будуть виступи казаків.

Приходьте, тут цікаво та весело!

A propos Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.