У Кременчуці чиновники знову проводять закриті для журналістів наради

24 липня аж дві наради – заступника міського голови Віктора Калашника з медиками та начальника транспортного відділу міськвиконкому Володимира Кургаєва з перевізниками – виявилися закритими для журналістів трьох міських ЗМІ.

 

Як повідомляють журналісти, чиновники попросили залишити зали для нарад кореспондентів газет “Програма Плюс” та “Кременчуцький Телеграф”, а також телекомпанії “Візит”.

Хоча на обох нарадах розглядалися соціально важливі питання – проведення ремонтів у медичних закладах міста та забезпечення перевезень кременчужан маршрутками в звичайному режимі (за доступну плату).

Журналіст газети “Кременчуцький Телеграф” Ольга Мінчук, коментуючи рішення чиновників, повідомила: складається враження, що влада намагається приховати інформацію від громадян і передавати її у “відфільтрованому” вигляді.

Головний редактор газети “Програма Плюс” Олександр Курилов разом із колегами із телекомпанії “Візит” заявив про намір звертатися до Комітету Верховної ради з питань свободи слова, аби вирішити ситуацію з системними порушеннями прав журналістів, що останнім часом виникли у роботі міськвиконкому Кременчука.

Як відомо, Секретаріат Кременчуцької міської організації НСЖУ тиждень тому оприлюднив відкрите звернення до міського голови Олега Бабаєва, в якому журналісти вимагають від міської влади припинити цензуру в будь-яких її формах і проявах та закликають до конструктивного діалогу зі ЗМІ незалежно від їх форми власності.

 

Журналісти стверджують: у місті посилено запроваджується цензура, зокрема, це проявляється у відмовах чиновників мерії та навіть керівників комунальних підприємств спілкуватися з кореспондентами незалежних від влади засобів масової інформації.

Мер Олег Бабаєв, коментуючи звернення, не вперше обіцяє журналістам, що вони матимуть змогу безперешкодно працювати в мерії. Однак, поки що ситуація лише загострюється.

 

Юлія Билина,

голова г/о “Медіа-центр “Репортер”

м.Кременчук