В Херсоні другу добу тримаються протестувальники проти “мовного” закону.

В небайдужих херсонців присутнє почуття патріотизму та любові до української мови. Кожен з них усвідомлює, що цим ганебним законом гвалтують душу України – мову.

Просто  спотерігати як знищується  мова, що з таким трудом розвивалася- це злочин.

Можна до бескінечності дискутувати, чи цей закон знищить українську мову, але істина одна – нації без мови не буває, так само, як людини без душі.

Хто і кому забороняє говорити цією суржиковою на кшталт російської мови на Півдні і Сході України ?

Основне те, що на автовокзалах і залізничних станціях неможливо купити бодай одну газетку чи журнал на українській мові. Це при тому, що поки що українська мова має статус державної. Чому так цинічно попираються права україномовних  українців і в якій країні така ситуація була би нормою?

Думаю, що комусь сильно сверблять руки виділити кошти з державного бюджету на розвиток регіональних мов, щоб на цьому  добряче нагрітися. Євро закінчилося, а на чому зараз ще обкрадати людей? От і придумали схему “покращувачі”, а заодно і електорату своєму бальзам на душу влили. Аякже , вони обіцяли на минулих виборах, вони виконують через п’ять років, в акурат перед новими виборами.

І заодно відволікти увагу людей від того, що “покращили”   не людям, а собі коханим на мільйони, що звіряче забирають у  людей бізнес, що ціни на продукти та комунальні платежі непомірно високі по відношенню до мізерних зарплат, пенсій і стипендій, що люди просто голодні і це геноцид українського народу.

Але навіть вимираючий народ не буде мовчати, коли грабують і гвалтують   душу України – українську мову. І цей змучений, знедолений віками український народ повстав  проти цієї наруги, бо втрачати все рівно нема чого, а рабами німими не хочеться бути і тому вже другу добу тримаються протестувальники в Херсоні на площі Свободи.