“Відсіч”: “Ідіоти або провокатори закидали округ Мартинюка антикомуністичними листівками”

З волинської глибинки до нас дійшла інформація, що в ніч з суботу на неділю в окрузі №23, де має намір балотуватися до Верховної Ради наступного скликання перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк, масово по багатьох населених пунктах (в т.ч. й у рідному селі Мартинюка – Ветли) були роздані кольорові анонімні листівки, які закликали не голосувати за Адама Мартинюка. Листівки були розкидані великою кількістю вздовж доріг на вулицях міст і сіл, що викликало неабияке обурення місцевих мешканців, яким не сподобалось таке засмічення їхніх вулиць. А в неділю до села Ветли, де народився Адам Мартинюк, було звезено чимало міліції з усього району в очікуванні приїзду агітаторів, які, однак, не з’явилися.

Більшість людей з 23-го округу, з якими нам вдалось поспілкуватись телефоном, на питання “Хто б це міг бути?” відповідають або “Та, мабуть, оті зі Львова”, або “Та, мабуть, Єремєєв”. Перші мають на увазі активістів львівського осередку Громадянського руху “Відсіч”, які вже двічі приїздили до округу № 23, зазнали нападу прихильників Мартинюка в селі Ветли та оголосили після цього нападу про організацію антикомуністичного походу у 23-му окрузі. Другі говорять про відомого не лише на Волині бізнесмена, заступника голови Народної партії України Ігоря Єремєєва, який також має намір балотуватися по цьому округу.

Ми взяли коментар у Ветлівського сільського голови Любов Павлік, яка підтвердила інформацію, яку ми мали. За її словами, до неї “надійшла інформація про приїзд 40 людей з групи “Відсіч” в неділю”, і вона повідомила про це міліцію, але ніхто до села так і не приїхав. На питання “Хто б це міг бути?” відповіла: “Або “Відсіч”, або Єремєєв, або вони разом”.

Коментар в Ігоря Єремєєва нам взяти не вдалось, в інтернеті ми змогли знайти лише електронну адресу його прес-служби. А в Громадянському русі “Відсіч” не лише рішучо відмежувались від вищезазначених дій, але й дуже обурились. За словами відсічан, вони свої листівки завжди або підписують, або залишають на них мобільні телефони. Й ніколи не розкидають їх по дорогах, бо друкують за особисті кошти активістів руху, а тому або розклеюють їх, або роздають в руки, проводячи при цьому розмови. Активісти “Відсічі” на питання “Хто б це міг бути?” відповіли: “Або провокатори, або ідіоти”. Відсічани припускають два варіанти – або це зробив сам Адам Мартинюк, або справді хтось з його конкурентів виріши “підсилити” роботу “Відсічі” та “зійти за “Відсіч”, оскільки світитися не бажає.” В такому разі, на думку відсічан (ми опитали цілу низку з них), цей конкурент зробив і справі, і собі “ведмежу послугу”. Бо після агітації у такий спосіб та ще й у неділю, коли люди йдуть до церкви, селяни якщо й не покращать свого ставлення до Адама Мартинюка, то точно стануть гірше ставитись до його конкурентів. які засмічують вулиці та ховають своє обличчя. До того ж, за словами активістів, через брак коштів, які потрібні на загальноукраїнську кампанію, “Відсіч” не використовує кольоровий друк, а також не припускається безграмотних зворотів та русизмів, бо має у своїх лавах чимало дипломованих філологів.

У “Відсічі” також повідомили, що справді збираються в проанонсований антикомуністичний похід, але відбутися він має 28 липня, оскільки зараз багато людей і коштів були задіяні на організацію кампанії “Помста за розкол країни”, складовою частиною якої є Громадянський рух “Відсіч”, в інших округах. Під час цього антикомуністичного походу активісти кампанії мають намір відкрито ходити населеними пунктами 23-го округу (в т.ч. і рідним селом Мартинюка) та поширювати листівки шляхом розклейки і, особливо. роздачі, але аж ніяк не розкидання вздовж доріг. Стосовно Ігоря Єремєєва у “Відсічі” сказали, що зв’язків з ним не мають і до другого походу навіть не знали про його наміри висуватись у цьому окрузі, але тепер хотіли б з ним зв’язатись, аби зясувати, чи не його рук справою є ці листівки, і, якщо так, то пояснити, що так робити не варто, якщо метою є недопущення Адама Мартинюка в депутати, оскільки дуже багато людей. які вважають ці листівки єремєєвськими, різко негативно ставляться до ось такого “віяльного” способу їх поширення.

На жаль, фото двосторонньої кольорової листівки, яке нам надіслали, дуже неякісне (зроблене недорогим мобільним телефоном) і розібрати на ньому щось важко. Тому надаємо вашій увазі текст, який нам надиктували. Через це орфографія набраного нами на слух тексту може незначно відрізнятися від орфографії листівки, але зміст агітки переданий точно (звірили його в кількох джерел з місцевого населення):

Що треба знати про Адама Мартинюка

– Мартинюк виступає проти виплат дітям-війни, чорнобильцям та афганцям(призначеним людям за рішенням суддів).

Неодноразово наші земляки звертались до Адама Мартинюка з проханням допомогти їм вибити кошти згідно з рішеннями суддів, але він щоразу відмахувався від цих звернень, кричав на людей і весь час повторював: “Навіть  не сподівайтесь. Цих виплат ви не отримаєте, я вам це точно кажу .”

– Мартинюк отримує “відкати” з будівництва дитячих садочків, шкіл та лікарень в Любешівському районі.

Кожна будівельна організація заносить хабар 25% від вартості будівництва Мартинюку особисто та передає кошти через Любешівську районну організацію Компартії. Всі гроші йдуть через підприємство, яке він давно “підім’яв ” під себе. Тільки за минулий рік Мартинюк відмив грошей з бюджету на суму понад 11,2 млн. грн.

– Мартинюк закриває лікарні в Любешівському та Камінь-Каширському районі, щоб всі пацієнти їздили в лікарню села Ветли, і збирається закрити районні лікарні. А людей направити в Ковель, де відкриють лікарню госпітального округу. Він це робить, оскільки давно обіцяв перенести районну лікарню у рідне село Ветли, а там має приятельські стосунки з головним лікарем лікарні в Ковелі.

– Мартинюк за 14 років у парламенті став мільйонером. Получив на себе та своїх родичів державну квартиру, дачу , мерседес , охорону. Його останній відпочинок в Іспанії коштував 82 тис. грн. за дві особи за 10 днів, а його квартира в Києві коштує 3,7 млн. доларів .

– Мартинюк створив Мафію в керівництві Любешівського району. Він “кришує” чиновницький бєспрєдєл та хабарництво у районній владі. Щоб вирішити будь-яке питання в Любешівській райдержадміністрації, треба платити хабарі, принижуватися, оббивати пороги високих кабінетів. Влада не піклується про інтереси людей. Місцеві чиновники порушують права мешканців, відкрито виступають проти народу і прикриваються підтримкою Адама Мартинюка.

– Мартинюк протягнув через Верховну Раду фактичне скасування пільг чорнобильцям та афганцям (через закон України “Про державні гарантії виконання судових рішень”). За це Партія регіонів пообіцяла йому особисті вигоди. Згідно з цим законом держава створює такі умови, щоб громадяни ніколи не отримали виплати, які належать їм по закону і присуджені судами.

– Мартинюк погано виконує роботу депутата від Волині у парламенті , погано поводиться з виборцями, уникає особистих зустрічей та відвертих розмов з людьми. Він тільки в останні 6 місяців з’являється на окрузі, але зовсім не підпускає до себе простих мешканців, а за перші 13 років перебування при владі приїжджав до Любешівського району рідше, ніж раз на рік, ігнорував звернення сільських голів і простих людей. Мартинюк заявив: “Селяни самі винні у своїх проблемах і повинні самі їх вирішувати. Це не моє завдання – займатись вашими місцевими проблемами”.

– Мартинюк має другий паспорт з громадянством Хорватії, куди збирається поїхати, коли програє вибори до Верховної Ради. Він та члени його родини вже виводять гроші на офшорний рахунок на Кіпрі.

– Підприємства і заводи, які належать Мартинюку не платять податки. Частину з викуплених виробництв він просто закрив, а обладнання демонтував і продав за кордон: зокрема Льонзавод та Авторемонтний завод у Камінь-Каширському, Маневицький рибгосп та лісозаготівельний комбінат в Ківерцівському районі, через нього люди втратили роботу.

МАРТИНЮК ПІШОВ ПРОТИ ЛЮДЕЙ. ХТО ВИСТУПАЄ ПРОТИ ЛЮДЕЙ, ТОЙ НЕ МОЖЕ БУТИ ДЕПУТАТОМ. МАРТИНЮК НЕ МОЖЕ БУТИ ДЕПУТАТОМ.

2 Commentaires

  1. Ребят, вы так о чистоте беспокоитесь, шиза берёт. У народа страну отняли, а вы о листовках, как о катастрофе тут рассказываете. Смешно. Если мнение селян может меняться от листовок на дороге в предвыборную кампанию, то тогда они действительно хорошо живут и таким, как “Видсич” в парламенте делать нечего. Зачем? Чтобы им стало жить хуже? В общем, тупая статья, неадекватная обстановке в стране.

  2. Тупа не стаття. Тупий коментар. Є така проста річ як рейтинг Мартинюка. “Відсічі”, яка, до речі, не йде в парламент, треба його понизити. Розкидані по вулицях листівки налаштовують селян проти тих, хто їх розкидав (і можна сто разів гнати на цих селян, але цей факт – незаперечний), тобто проти противників Мартинюка. Таким чином розкилані по вулицях листівки заважають понижувати цей рейтинг. То як мають ті, хто хоче понизити рейтинг Мартинюка (в цьому випадку – “Відсіч”) ставитись до розкиданих по вулицях листівок?
    А думка виборців може мінятися ще й не від такого. Виборці – вони часом бувають такі загадкові ))))

Les commentaires sont fermés.