Анонс: Екочаювання «Якщо дерево впаде»

Екочаювання – перегляд актуальних екологічних фільмів з подальшим їх обговоренням. Ми прагнемо розповідати цікаво про проблеми довкілля.

Мета – активізувати діалог про захист навколишнього середовища в суспільстві, показати і розповісти глядачеві про сучасних екологічних проблемах і підказати можливі шляхи їх вирішення. Будь-яка проблема повинна бути озвучена. Тільки в цьому випадку її можна вирішити.

Запрошуємо ВСІХ бажаючих на показ фільму «Якщо дерево впаде. Історія Фронту звільнення Землі» («If a Tree Falls») (США, 2011) з українськими субтитрами.

КОЛИ: вівторок, 28 серпня 2012 р., 18:30.

ДЕ: офіс НПП «Голосіївський» (вул.Генерала Родімцева – http://maps.yandex.ua/?rt=30.505162%2C50.375762&sll=30.509883%2C50.378314&sspn=0.094414%2C0.038255&rtm=atm&source=route&ll=30.509883%2C50.378314&spn=0.094414%2C0.038255&z=14&l=map). Їхати маршруткою(з м.Либідська або від Магелану) 212 до зупинки «1 корпус».
Прийди дізнатися, що таке радикальний екологістський рух, чому в США вибухають лісозаготівлі й сотні тисяч людей виходять на демонстрації за альтернативну глобалізацію.
Копія фільму надана режисером Маршаллом Каррі для вільної некомерційної демонстрації. Сайт фільму – http://www.ifatreefallsfilm.com/
Про фільм: Фільм у полемічний спосіб подає актуальну тему політичного активізму та різні бачення охорони довкілля. Захопливий огляд нещодавньої історії та діяльності Фронту звільнення Землі (ELF) – дослідження сучасного революційного руху та його ефективності. Вкрай занепокоєні екологічним дисбалансом та обурені наступом розгнузданого капіталізму, члени і таємні союзники ELF за допомогою економічного саботажу підірвали ресурси, задіяні в масовій вирубці лісів, аби послабити потенціал до збагачення компаній, які нищать довкілля. На прикладі орегонського активіста Деніела МакГована режисер змальовує поміркованого громадянина середнього класу, доведеного до крайнощів, якого судять за обвинуваченнями в тероризмі за участь в організаціях підпалень, пов’язаних з ELF. Фільм детально простежує розчарування активістів у публічних акціях протесту, які часто супроводжувалися брутальністю поліції та інертністю суспільства. Фільм піднімає складні запитання про можливість змін зсередини або з-поза системи та про ставки сьогоднішніх революціонерів у нашому світі, де затято таврують «сектантів» та «терористів».

Коментує фільм кандидат політичних наук, активіст Національного екологічного центру України, Дружини охорони природи м.Києва «Зелене майбутнє», Спілки вільних журналістів «Природа понад усе» Олег Андрос.

Довідково: Національний природний парк «Голосіївський» створено відповідно до Указу Президента України від 27 серпня 2007 року № 794. Створення Парку є результатом 20-річної боротьби громадськості за збереження Голосіївського лісу. Парк підпорядкований Міністерству охорони навколишнього природного середовища України. Основною метою діяльності парку є збереження, відтворення та раціональне використання особливо цінних природних комплексів та об’єктів північної частини Лісостепу, що мають важливе природоохоронне, наукове, естетичне, освітнє, рекреаційне та оздоровче значення, а також для поліпшення екологічного стану міста Києва. Початок програми екочаювання приурочено до 5-річчя Парку.
Контактна особа: Хрутьба Андрій – 093-600-08-95, 22-02-71.