Харківський «мовний майдан» вигнали вдруге за сьогодні (ДОКУМЕНТ)

Харківським захисникам української мови суд заборонив протестувати і біля пам’ятника Тарасу Шевченку,  про це повідомив координатор безстрокової протестної акції протесту проти закону про мови Дмитро Пилипець.

За словами громадського діяча Дмитра Пилипця, який говорив з кореспондентом Радіо Свобода із судової зали окружного суду, суд ухвалив це рішення, за позовом міської влади.

На думку юристів міської ради, захід членів Української молоді та Молодої просвіти створює реальну загрозу життєдіяльності громадянам які не беруть участь в цій акції.

Серед аргументів, щодо заборони: протестна акція проходить поруч з дорогою де інтенсивний авторух, а також, що у парку імені Шевченка готуються до медового ярмарку – 19 серпня, квіткової виставки присвяченої дню міста, захисники мови заважатимуть і підготовці парку та самого пам’ятнику до урочистостей дня Незалежності України.

За словами координатора безстрокової протестної акції Дмитра Пилипця
мовний протестний табір не зміг простояти біля пам’ятника Тарасу Шевченку і восьми годин. Раніше сьогодні учасникам акції суд заборонив мітингувати на площі Свободи.

Члени Спілки української молоді та «Молодої просвіти» збираються продовжувати боротьбу.

«Ми подали до міськвиконкому нове офіційне повідомлення про проведення протестної акції. Це місце теж буде в центрі Харкова. Якщо знов нам заборонять ми перейдемо на інше місце, і так буде доки депутати верховної ради та президент не скасують свій мовний закон», – розповів Радіо Свобода Дмитро Пилипець. Де саме проводитимуть новий етап своєї акції Дмитро Пилипець поки-що не говорить.

Харківські захисники Української мови протестують з 3 липня, коли Верховна Рада ухвалила у другому читанні “мовний” законопроект.

Майдан на захист української мови – Харків

http://www.facebook.com/events/421856167853276

http://vk.com/event40580417

Джерело тексту: Радіо Свобода

A propos Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст

1 Commentaire

  1. Место действия – харьковский каганат межигирского паханата.

Les commentaires sont fermés.