Газета Компартії підписує статті-провокації іменами відомих екологів

У №32 (від 11.08.2012) газети «Севастопольська правда», що видається Комуністичною партією України, опублікована стаття «Бізнес и коррупция по-севастопольски», підписана «Е. Пахомов, Директор Национального экологического центра Украины». Дану статтю не писали ні Є.Пахомов, ні Національний екологічний центр України (НЕЦУ), а Є.Пахомов між іншим взагалі не є членом НЕЦУ. Виконавчим директором НЕЦУ є Юрій Урбанський (http://www.necu.org.ua/people/urbanskiy/ ), а головою НЕЦУ — Ярослав Мовчан (http://www.necu.org.ua/people/movchan/ ). Співробітникам НЕЦУ і самому Є.Пахомову невідомо, хто є людина, що використала назву організації в підписі до статті.

Понад 3 роки у Україні триває громадська кампанія проти комерційного використання дельфінів. Серед учасників кампанії в пресі найчастіше фігурують активісти Національного екологічного центру України та Євгеній Пахомов, що є адміністратором сайту «Дельфинарий — хлорированная тюрьма»?. Протягом 3 років члени громадської кампанії борються проти будівництва дельфінаріїв та утримання дельфінів в Україні. Головною метою кампанії є закриття всіх дельфінаріїв і в першу чергу – мережі дельфінаріїв «НЕМО», що будують свої споруди у віддаленні від моря і утримують дельфінів не у морській воді.

— Описані у статті факти нам не відомі, збором і вивченням їх ніколи не займались — розказує заступник голови НЕЦУ Олексій Василюк. — А фраза «дельфинарий может стать жемчужиной …», взагалі не могла бути написана ніким з нас, оскільки наша мета — закрити всі дельфінарії в Україні. Єдиний хто знає справжнього автора провокації є редакція газети. Тому ми звернулись до МВС з проханням знайти і притягнути до відповідальності винних у провокації.

— Я вважаю, що автор статті або має безпосереднє відношення до ТОВ “Нерум” (мережа дельфінаріїв “Немо”), або писав статтю на їх замовлення. – Коментує ситуацію Євгеній Пахомов, адміністратор сайту www.delfinariy.info/ – Автор, або замовник статті намагався вбити двох зайців: по-перше, нашкодити своїм конкурентам з ТОВ “Страна дельфінія” (Севастопольський дельфінарій в Артбухті), між цими “дельфіноексплуататорами” триває багаторічна судова тяганина, на межі війни; по-друге, автор був впевнений, що Пахомов (Дніпропетровськ) та НЕЦУ (Київ) севастопольську газету не побачать. А от в севастопольському дельфінарії прочитають обов’язково. Прочитають, образяться і частину своєї енергії спрямують на Є. Пахомова і НЕЦУ.

– Тобто “Нерум” намагався використати одного зі своїх конкурентів в боротьбі з своїми опонентами. Чому я вважаю, що це був ТОВ “Нерум”? Крім змісту і стилю статті, на таку думку наштовхує те, що один з засновників ТОВ “Нерум” пан Кисловський є членом КПУ і балотується від цієї партіі до Верховної ради, а “Севастопольская правда” — орган КПУ – додає Пахомов.

З’ясувати хто ж підписав статтю-провокацію іменами відомих екологів, може кожен, зателефонувавши у редакцію Газети “Севастопольская правда” : +38(0692)550401

Контакти:
Василюк Олексій, заступник голови НЕЦУ
097 1000 473
vasyliuk@gmail.com

Євгеній Пахомов
050 591 76 71
savedolphin@i.ua