Хроніки української, 27-31.08: добро повертається добром

Завдяки учасникам, наша акція отримала нову назву: “Громадська студія “Підтримую Українську”.  Привабливо і амбітно, правда?

А як студія – то студія. От такий запис було зроблено в останній день літа:

Пані Валентина ще й покликала  двох молодих людей, щоб підійшли розписатися в підтримку державної мови. З’ясувалося, що вони львів’яни і спершу були налаштовані песимістично, вважали, що “мовний закон” нашу підтримку нівелює, а коли ми їм пояснили, що закон сам по собі, а ми – самі по собі, бо  підтримуємо державну мову для того, щоб вона жила і розквітала, то вони були приємно здивовані.

Це так чудово, коли добровольці надають призи для акції безпосередьно в той момент, коли біля намету є діти. Так вони на власні очі бачать звідки беруться призи для них. А якщо це книжки про права дітей – то це й приємно, й корисно, й відповідально, бо ними треба буде вдумливо користуватися :)

Книжки обидві дівчини заробили за спів:

Трапляється й так, що діти не від нас йдуть з призами, а до нас. Настя Сокол разом із мамою зібрали пакунок різних подарунків для наших учасниів.   Це дуже зворушливо.

Коло прихильників України та знавців української мови, які побували у Херсоні,  шириться.  Тепер про нас знатимуть й у Іспанії. Будемо робити українську… ні, не регіональною у цих країнах, а просто відомою по всьому світу :

І завжди надзвичайно приємно, коли батьки дивляться на свою дитину із таким виразом обличчя:

А неприємно – коли люди зневажають інших, нехтують загальними правилами, та ще й висувають претензій за те, що їхні дії фіксують на камеру:

Тим часом, до вже отриманих повідомлень про підтримку і проведення подібних акцій з Комсомольська та Северодонецька, додається ще й Тернопіль.

 

=====

Фото: Олександра Базилева, Валентини Крицак, Вікторії Візниці, Тетяни Дискаленко та Людмили Ямщикової

(за цими посиланнями фото набагато більше, ніж потрапляє у публікації)

Відео: Олександра Базилева, Валентини Крицак, Тетяни Дискаленко та Людмили Ямщикової

Виступи дітей за весь час акції на підтримку української мови:

Виступи дорослих за весь час акції на підтримку української мови:

Обидві підбірки оновлюються та доповнюються.

Сторінка акції у Фейсбуці: Громадська акція на підтримку української мови

A propos Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.