ЦВК просить Нацбанк дозволити партіям більше агітувати

ЦВК просить Нацбанк скасувати обмеження при здійсненні фінансових операцій на рахунках виборчих фондів політичних партій та кандидатів у народні депутати.

Як передає УНІАН, відповідне звернення до НБУ члени Центрвиборчкому схвалили в неділю на засіданні після вивчення спільної заяви п’яти партій: “УДАР Віталія Кличка”, “Батьківщина”, ВО “Свобода”, Партії регіонів та Комуністичної партії України.

“ЦВК вважає своїм обов’язком звернути увагу на необхідність вирішення питань щодо скасування обмежень при здійснені фінансових операцій на рахунках виборчих фондів партій і кандидатів у народні депутати та забезпечення роботи банківських установ у вихідні та святкові дні”, – йдеться у зверненні комісії.

ЦВК нагадує, що, відповідно до частини 2 статті 50 закону про вибори народних депутатів, власні кошти політичних партій та кандидатів, які перераховуються на відповідний рахунок, не підлягають обмеженням за сумою і кількістю перерахувань.

“Натомість, як свідчить спільна заява партій, окремі установи банків встановлюють обмеження за кількістю і сумою перерахувань на фінансування агітації не більш як 150 тис. грн. протягом одного робочого дня”, – повідомляє ЦВК.

Крім того, ЦВК вважає за необхідне у зв’язку зі швидкоплинністю виборчого процесу забезпечити роботу банківських установ у вихідні та святкові дні.

ЦВК також утворила 225 окружних виборчих комісій (ОВК), а також затвердила їхній керівний склад.

До складу ОВК входить по 18 осіб.

Керівні посади в окружних виборчкомах були розподілені рівномірно між усіма учасниками виборчого процесу, представництво яких було визначене за результатами жеребкування 24 серпня.

УП