У Дніпродзержинську оштрафували власника білбордів із критикою влади

Виконком Дніпродзержинської міської ради за поданням депутата від Партії регіонів Галини Куроп’ятникової скасував дозволи на розміщення зовнішньої реклами, надані власнику викрадених білбордів Віталію Купрію, на яких мала бути розміщена бабуся з котом та інша антиреклама влади. Про це Радіо Свобода повідомив сам Віталій Купрій.

За його словами, Державна інспекція України з питань захисту прав споживачів наклала на нього як власника білбордів штраф у 1700 гривень «за відсутність інформації про вартість послуг при розміщенні постерів всеукраїнського об’єднання «Свобода» з надписами «Не хочеш жити по понятіям?» «Набридло знущання влади?», «Готовий боротись за місто і Україну?».

Як зазначив Віталій Купрій, обидва рішення він має намір оскаржити в суді. «Штраф у 1700 гривень за те, що ти безкоштовно (тобто без вартості) розміщуєш на своїх рекламних конструкціях критику влади, є взагалі абсурдним. Тобто на думку органу з захисту прав споживачів, за антирекламу влади треба обов’язково брати кошти? Я впевнений, що оскаржу рішення влади і доведу свою правоту в суді», сказав він.

У ніч із 14 на 15 серпня у Дніпродзержинську невідомі зрізали 15 рекламних конструкцій, які належали Віталієві Купрію, відомому запозовами до Президента і Голови Верховної Ради. На момент знесення на білбордах на прохання всеукраїнського об’єднання «Свобода» були розміщені плакати з запитаннями питання «Не хочеш жити по понятіям?» «Набридло знущання влади?» тощо.

Віталій Купрій тоді заявив, що правоохоронці не реагують на ситуацію. Однак в міліції поінформували, що проводять перевірку.

Водночас в коментарях місцевим ЗМІ депутат Дніпродзержинської міської ради від Партії регіонів Галина Куроп’ятникова не виключила, що власник сам зрізав свої білборди, щоб звинуватити владу.

Джерело