Вульгарний владний рекет: винайдено нове джерело мзди з підприємців

На сайті 0552.com.ua  розміщено таке повідомлення:

Оператор парковочной деятельности в г. Херсоне КП “Сервис-центр” вместе с управлением дорог начали работу по ликвидации парковок около офисов, магазинов и других заведений, которые были созданы незаконно.

Прежде чем ликвидировать парковочную зону, предпринимателям предлагают узаконить данное место, так как от них не поступает парковочного сбора в бюджет. В случае отказа, место ликвидируются своими силами, так сказать: поднимают бордюры, чтоб не было возможности машинам припарковаться.

Финансирование данных действий осуществляется из городского бюджете г. Херсона.

Вчергове Майдан-Інформ має декілька запитань до тих, хто накреативил та виконує таке геніальне рішення:

1. Хіба управління доріг існує  для того, аби зменшувати зручність водіїв на дорогах, а не навпаки?

2. Що означає “незаконні парковки біля магазинів та офісів”? Відсутність на них паркоматів? Знаку платної парковки? Розмітки синьою фарбою?  Хіба будівельними нормами не передбачено обов’язкове облаштування паркувальних місць біля відповідних будівель?

3. Що незаконного в тому, що підприємець та/або роботодавець забезпечує своїх клієнтів та працівників зручними місцями для транспортних засобів і одночасно сприяє безперешкодному руху на проїжджій частині?

4. З яких надходжень підприємець має сплачувати паркувальний збір у бюджет, якщо він вже за власний кошт облаштував місце для паркування і жодної копійки з цього не отримує? Це такий невибагливий спосіб обкласти підприємців ще одним податком?

5. Як так виходить, що в бюджеті не вистачає грошей на зарплати та соціальні платежі, проте гроші легко знаходяться на встановлення перешкод і усування зручностей?

Колись з нас почали брати внесок у пенсійний фонд з кожного  дзвінка мобільним телефоном. Тепер з нас намагаються тягти гроші з кожної зупинки машини. Скільки ще податків і зборів буде винайдено до того, що ми будемо сплачувати за воздух і опади?

A propos Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.