Депутати – Литвину: “Сайт Верховної Ради,– не ваша приватна власність!”

Депутати вимагають від Литвина не використовувати сайт Ради для агітації

Ряд народних депутатів вимагають від спікера парламенту Володимира Литвина відмовитися від адмінресурсу і не використовувати сайт Верховної Ради для агітації. Про це йдеться у зверненні до керівництва парламенту народних депутатів Ірини Геращенко, Ольги Герасим’юк, Олександра Третьякова, Кирила Куликова та Віталія Чепиноги.

Депутати вимагають на найближчому засіданні погоджувальної ради та комітету Верховної Ради з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради розглянути питання про неприпустимість використання адмінресурсу і службового становища Литвином та дати публічну оцінку цьому факту.

Депутати вважають за необхідне ухвалити рішення про впорядкування офіційного сайту парламенту, приведення його у відповідність до його основного призначення – інформування громадян про роботу Верховної Ради.

Депутати наголошують, що Верховна Рада нещодавно виділила значні кошти на оновлення офіційного сайту парламенту. Однак, констатують вони, “офіційний сайт більше схожий не на інформаційну сторінку про діяльність Верховної Ради, а на персональну сторінку глави ВР Володимира Литвина”.

Зокрема, йдеться у зверненні, на стартовій сторінці сайту щодня з’являється до 10 фотографій Литвина, стільки ж повідомлень про його діяльність і інформація про нього.

“У деякі дні Литвин взагалі є єдиним героєм офіційної сторінки парламенту, інші новини про діяльність депутатів, в тому числі законотворчу – просто відсутні”, – зазначили депутати.

“Навіть важлива для громадян інформація про зареєстровані нові законопроекти чи роботу парламентських комітетів, як правило, йде після новин про поїздки і інтерв’ю Литвина”, – констатують народні обранці і наголошують, що “сайт Верховної Ради утримується і фінансується за кошти платників податків, а не на партійнівнески членів Народної партії чи особисті кошти спікера”.

Народні депутати вважають “некоректним” наповнення офіційного сайту парламенту в період виборчої кампанії новинами, які не мають “жодного відношення до депутатської діяльності Литвина, а висвітлюють виключно його роботу як кандидата в депутати по мажоритарному округу”.

Група депутатів звертається з вимогою до Литвина “припинити використовувати парламентські ЗМІ як особисті медіа, відмовитися від практики застосування адмінресурсу щодо використання сайту Ради”.

Нагадаємо, спікера Литвина раніше звинуватили в оформленні за рахунок бюджету агітаційних поїздок на рідну Житомирщину, де він балотується в Раду.

Як повідомляв раніше Тиждень.ua, протягом останніх 10 місяців  влада витратила на свої сайти щонайменше 15 млн грн

Джерело

* * *

Майдан-ІНФОРМ щиро радіє, що народні депутати України, хоча й з передвиборчих міркувань, але зацікавились тим, як Голова ВРУ використовує державну власність! Ще 19.08.2012 р. ми розмістили на Карті порушень матеріал “Володимир Литвин піарить передвиборчі поїздки на сайті Верховної Ради”. Далі були такі публікації “Офіційний сайт Верховної Ради України активно ПіАр’ить кандидата В.М. Литвина (ОВО №65)” (28.08.2012 р.), “Сайт Верховної Ради піарить передвиборчі поїздки Володимира Литвина” (29.08.2012 р.) та “Сайт Верховної Ради вкільканадцяте піарить передвиборчі поїздки Литвина” (01.09.2012 р.).