Колесніков: саджати журналістів за наклеп – ідіотизм

Повідомлення УП:

Віце-прем’єр Борис Колесников вважає, що для журналістів не може бути кримінальної відповідальності за наклеп.

Про це він заявив у ході робочого візиту в Дніпропетровську область, коментуючи своє ставлення до закону про наклеп, пишуть “Дніпропетровськ. Коментарі”.

“Ніякої кримінальної відповідальності для журналістів бути не може. У цьому немає здорового глузду, це – чистий ідіотизм“, – сказав Колесников.

Далі віце-прем’єр відзначив, що, фінансова відповідальність за наклеп повинна бути, це світова практика. Однак вона повинна бути спрямована не персонально проти журналіста, а проти видання, яке відповідає за достовірність матеріалів, що публікує.

“У такому вигляді, як він є, цей закон президент Віктор Янукович ніколи в житті не підпише”, – запевнив журналістів Колесніков.

Як відомо, 18 вересня Верховна Рада прийняла в першому читанні зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексівщодо посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини, зокрема за наклеп.

Якщо закон пройде друге читання, за наклеп журналістів можна буде саджати на строк від 3 до 5 років.

*******

Чи вважає він ідіотами тих майже 250 нардепів (передусім – регіоналів), які за той ідіотизм проголосували – невідомо. А шкода.

1 Commentaire

  1. Я – колишній совєцький політвязень Василь Овсієнко. Мене 1981 року судили, зокрема, за такі наклепи: “казав, що на Україні 1933 року був голод”; “введення обмеженого контингенту військ в Афганістан називав агресією”; навіть: “називав Сахарова видатною людиною сучасності”. Люди добрі, суди Януковича не ліпші: вони будь-що можуть визнати наклепом. А що є наклеп? Коли знаю одне, а свідомо кажу інше. Який суддя може довести: я щиро щиро помиляюся чи свідомо брехав? Совєцький суддя керувався “соціалістичною правосвідомістю”, “внутрішнім переконанням”, а вже потім доказами. Нинішні судді керуються вказівками Януковича. Цей закон відкриває безмежні можливості для необмежених репресій.

Les commentaires sont fermés.