«Ландскнехти Галицької Армії»

Відомий львівський журналіст Олег Стецишин представить книгу про “чужинців” в лавах УГА:  як австрійці, німці, поляки, росіяни, чехи та євреї воювали за Україну.

14 вересня, п’ятниця

14:00 — 15:00

Національний музей-меморіал «Тюрма на Лонцького» (2-й поверх),

вул. С. Бандери, 1 (вхід із вул. К. Брюллова)

В рамках Форуму видавців відбудеться презентація книги відомого журналіста, заступника тайм-редактора газети “Експрес” Олега Стецишина «Ландскнехти Галицької Армії».

Ця книга – про військове найманство в нашій історії. Про минуле Галичини, якого ми не знали. Про іноземців у боротьбі за незалежність України.

“Хоча досі вважалося, що загалом офіцерів-чужинців в УГА було кілька десятків, аналіз архівних документів та спогадів свідчить: насправді на захист ЗУНР стало значно більше європейських солдатів”, – говорить автор, який понад три роки досліджував і вперше в історіографії систематизував біографічні дані офіцерів неукраїнської національності, котрі служили в Українській Галицькій армії.

Цікаву розповідь про життя та долю іноземних вояків УГА доповнюють унікальні документи, понад сотня рідкісних фото, здебільшого з приватних архівів, значна частина котрих раніше не публікувалася в Україні.

На презентації читачі зможуть поспілкуватися з автором, Олегом Стецишиним. Також виступлять головний редактор львівського мілітарного альманаху “Цитаделя” Олег Фешовець, історики Ігор Дерев’яний та Володимир В’ятрович.

Книга “Ландскнехти Галицької армії” вийшла друком у видавництві “Часопис”, яке спільно з Центром досліджень визвольного руху та Мистецькою агенцією “Наш формат” реалізовує проект видання науково-популярної літератури з історії ХХ століття “Наш формат історії”.

Організатори: Центр досліджень визвольного руху, Національний музей-меморіал “Тюрма на Лонцького”, Мистецька агенція “Наш формат”, Видавництво “Часопис” (Львів) в рамках 19 Форуму видавців.

Прес-центр Центру досліджень визвольного руху:

history@cdvr.org.ua

тел./факс: +380 32 247-45-22,+380 63 628-68-69