У Білорусі в день виборів заблокували низку опозиційних сайтів

Низка опозиційних інтернет-сайтів, які публікували альтернативні офіційним дані про явку виборців на вибори білоруського парламенту, заблоковані.

Зокрема, заблоковані сайти ще не до кінця створенох партії “Білоруська християнська демократія”, рухів “За справедливі вибори” та “За свободу”, а також сайт Об’єднаних демократичних сил.

Як повідомив секретар оргкомітету зі створення Білоруської християнської демократії Денис Садовський, білоруські користувачі не можуть відкрити сайт приблизно з 19 години.

“Цікаво, що їх не можуть відкрити тільки білоруські користувачі, за кордоном сайт доступний”, – сказав він.

Садовський вважає, що припинення роботи сайту пов’язано з тим, що на ньому публікувалися альтернативні цифри явки виборців на дільниці та факти порушень під час голосування.

Прес-секретар кампанії “За справедливі вибори” Анатолій Гуляєв повідомив, що і з їх сайтом аналогічна ситуація.

“Він теж припинив відкриватися близько 19 годин”, – сказав він.

Приблизно о 19.00 секретар республіканського Центрвиборчкому Микола Лозовик повідомив, що вибори відбулися у всіх 110 виборчих округах.

Спостерігачі від СНД позитивно оцінили проведення та організацію народного волевиявлення.

Як раніше повідомлялося, опозиційні партії Білорусі не визнали вибори демократичними. Представники опозиційних структур звернулися до міжнародних організацій “із закликом посилити політику впливу на уряд Білорусі з метою припинити політичні репресії, звільнити всіх політичних ув’язнених і повернути всім засудженим в ході політично мотивованих судових процесів політичні права і свободи”.

РИА Новости