Я,– не я, і крова, тьху,– дільниця не моя!

На Черкащині двоє голів ОВК заявили, що не знають хто їх вписав у списки партій від яких вони призначені

31 серпня в місті Умань на Черкащині голова окружної виборчої комісії №200 Федір Улянич заявив, що немає жодного відношення до Християнсько-демократичної партії, яка висунула його в ОВК. Улянич під час засідання комісії повідомив, що написав заяву на звільнення з посади, бо не розділяє поглядів цієї політичної сили та ніколи не був її членом. Це друга заява голови ОВК на Черкащині про неналежність до партії, яка його висунула, пише “Газета по-українськи”.

–Я дізнався, що працюватиму в комісії та про те що я член Християнської-демократичної партії 27 серпня, – підкреслив Федір Улянич. – Працювати в ОВК не маю бажання, бо одразу треба займати місце в кардіологічному відділенні лікарні. Тому й написав заяву що не працюватиму.

Засідання окружної комісії відкрити 31 серпня в Умані не вдалося, так як з 18 членів комісії на засідання прийшло лише семеро.

– Перше засідання ми відкрили, прийшло 10 членів комісії, – розповів Улянич. – Ми прийняли присягу і домовилися, коли буде наступне засідання. Проте сьогодні ці люди не прийшли. Нам прийшов документ з ЦВК, де вказані імена всіх членів ОВК, проте контактних даних цих людей немає. Шість осіб взагалі не з Умані: Ялта, Київ, Сімферополь, Черкаси. Як з ними можна зв’язатися невідомо, бо представництв партій, які вони представляють в нас у місті немає.

Також, Федір Улянич розповів, що не може додзвонитися в ЦВК. При всіх присутніх кілька разів дзвонив в Київ, проте так і не зміг поспілкуватися з куратором 200-го округу. Наступне засідання запланували на вівторок.

Така ж ситуація і на 194-му окрузі в місті Черкаси. Як стало відомо 21-річна Ірина Семешева, яку призначили головою ОВК на цьому окрузі, заявила, що не писала заяви на те, щоб бути членом окружної комісії. На посаду її призначили по квоті партії “Союз анархістів України”. За словами, Семешевої, вона писала лише заяву на те аби бути спостерігачем на виборах від партії “Об’єднані ліві і селяни” (http://cvu.ck.ua/news/111 ). На перше засідання комісії, яку очолювала Семешева не з’явилися не лише члени комісії, а й голова. У зв’язку з цим Черкаська обласна організація ВО “Батьківщина” подала позов до суду на Семешеву через її бездіяльність, мотивуючи тим, що вона як голова окружкому не змогла забезпечити роботу комісії. Проте суд позов не задовольнив.

ЦВК достроково припинила повноваження Ірини Семешевої та секретаря ОВК, призначивши на ці посади їхніх однопартійців.

Керівний склад змінився і в інших окружних комісіях області. Так ЦВК своєю постановою повністю змінила керівний склад комісії у 195-му виборчому окрузі.

Джерело