Завершився 19 книжковий Форум у Львові.

З 12 по 16 вересня у Львові проходив 19 Форум видавців. В рамках Форуму відбувалось дуже багато зустрічей, варто сказати, що програма Форуму займала 50 сторінок аркушів формату А4.

13 вересня, під час відкриття  свистом та тупотінням, вигуками  “Ганьба” завершився виступ заступника голови Львівської облдержадміністрації  Олега Рудницького, який звернувся з проханням до Президента України Віктора Януковича взяти під патронат проведення у 2013 році ювілейного 20 Форуму видавців.

Також погано було сприйнято відвідувачами заяву комерційного директора видавничої фірми Тимура Курганова, про те, що вони збираються подарувати біблію, оздоблену позолотою та коштовностями (вага 15,5 кг, вартість 39.000 грн), видану російською мовою, президенту Януковичу та міністру Табачнику.

Були представлені книги Бруно Шульца (галичанина за походженням) у перекладі Юрія Андруховича,  книги скандального письменника ДіБіСі П’єра, родом з Австралії..

Книгу Антона Мухарського “Доба” відмовлялись друкувати у багатьох видавництвах… На жаль, на “Лагідну українізацію” Ореста Лютого попасти не вдалось, не зважаючи на вартість вхідного квитка у 150 грн. – не вистарчало місць..  (Музклуб “Культ”).

Короткий виступ  групи Los Colorados (новий диск) у дворі Палацу Мистецтв, з українськими народними піснями запалив учасників, їм підспівували і пританцьовували всі – і відвідувачі, і видавці…

Сподобалось читання-тандем Галини Вдовиченко (“Купальниця”) та Лариси Денисенко (“Відлуння”) у книгарні “Є”. А читання фрагментів із їх творів у виконанні артистки “театру у кошику” Лідії Данильчук було мабуть геніальним…  (Книги придбав, але читати ще не було коли…)

Було багато  дитячої літератури, книг на релігійну тематику..  З гостями Форуму спілкувались і учасники ініціативної групи “Першого грудня” (Кардинал Любомир Гузар, Мирослав Маринович, Ігор Юхновський..).

Не говорячи вже про презентацію книги “Оргазм на світанку” (Вікторія Наріжна, Ірина Славінська у Мазох-кафе), ажіотаж у любителів “полунички” чи як то назвати? викликала і Ніч Еротичної Поезії  (НЕП, театр “Воскресіння”). Ось наприклад із вірша Юрія Винничука  “… Мрія ця дивна, Мрія нескромна, Хочеться хоч би раз,  Сісти із книжкою Анни Герман  На золотий унітаз…” Були там і відверті генітальні матюки, і сексуальні стогони поетес…   Це вже що кому подобається…

Шкодую, що мені не вдалось попасти на зустріч з Віталієм Портніковим…  Відбувались зустрічі- презентації книг Володимира Вятровича на історичну тематику…

А ще 14 вересня у Львові побував Патріарх Філарет  (у Львівській політехніці)…  Приємно було втрапити на зустріч із Василем Шклярем  (Книгу  “Елементал” із автографом маю).  Разом із автором у зустрічі приймали участь Володимир Огризко та Тарас Компаніченко, що чудовим голосом  виконував старовинні пісні…  Опісля Василь Шкляр та інші відправились на мітинг під Львівським університетом…

У рамках Форуму проходила виставка сучасної львівської кераміки “Друга осінь”  (галерея “Кораллі”)…

А ще – відбулося багато зустрічей із друзями по Фейсбуку, а ще….   багато -багато приємних зустрічей і несподіваних сюрпризів.  Достатньо того, що у місті мінували тричі магазини мережі “Арсен”, залізничний вокзал, а на спробі “замінування” аеропорту  16 р. оболтус попався….