“День” запрошує на фотовиставку “День-2012”

Прес-анонс

12 жовтня 2012 року о 17.00 у Музеї сучасного мистецтва України (вул. Глибочицька, 17) відбудеться урочиста церемонія відкриття виставки найкращих робіт XIV Міжнародного фотоконкурсу газети «День», а також преміювання переможців вручення нагород у шести номінаціях, спеціальної відзнаки «Золотий «День»» та призів від партнерів.   

Фотографія в «Дні» – не просто ілюстрація, а водночас і контекст, і підтекст. Із цього бачення, вибудуваного головним редактором Ларисою Івшиною, власне, й виріс Міжнародний фотоконкурс, який щороку завершується масштабною виставкою найкращих робіт.

Особливістю проекту є те, що взяти участь у ньому мають можливість як художники-професіонали, так і аматори-початківці з усіх куточків країни. Адже його суттю та основним завданням, як каже Лариса Івшина, є внутрішньоукраїнська інтеграція, щорічна спроба акумулювати збірний образ України та вловити дух часу.

Цьогоріч на відвідувачів чекає експозиція, яку складають понад 300 світлин, відібраних з-поміж кількох тисяч, що надійшли на конкурс. Поза традиційними номінаціями – «Події», «Особистості», «Український світ», «Життя як воно є», ми виокремили роботи, присвячені Євро-2012, яких виявилося чимало. А також, як зазвичай, редакція приготувала кілька новинок та сюрпризів для учасників Фотовиставки, її відвідувачів і читачів газети. Зокрема відбудеться представлення книжкової новинки – «Бронебійної публіцистики», що продовжує серію «Бібліотека газети «День». Окремий сюрприз приготувала веб-редакція.

 Другий рік поспіль переможці номінації «Світ очима дітей» отримають спеціальні відзнаки від Юкіє МОКУО, голови Представництва дитячого Фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ), який знову виступає Генеральним партнером конкурсу фотографії «Дня». (Загалом цьогорічна подія – рекордна за кількістю партнерів та спонсорів, з-поміж них – усі провідні телеканали).

 До слова, фотоконкурс, який проводить газета від 1999-го року, за такий вельми некороткий період не лише переріс у масштабний соціальний проект, а й став візитівкою «Дня» поряд з іншими культурно-просвітницькими ініціативами видання – Бібліотекою «Україна Incognita», Літньою школою журналістики, премією ім. Джеймса Мейса «Громадянська позиція».

 Після презентації у столиці, фотовиставка «Дня» подорожує Україною. Наша «галерея на колесах» буває не лише у великих містах, а й у маленьких містечках, селах і хуторах, де на неї чекають не менше, ніж у містах-мільйонниках. Кращі світлини за час існування конкурсу змогли побачити мешканці Житомира, Рівного, Івано-Франківська, Луцька, Львова, Дніпропетровська, Запоріжжя, Харкова, Полтави, Чернігова, Тернополя, Трускавця, Одеси, Ужгорода, Чернівців, Донецька, Кам’янця-Подільського, Миколаєва, Острога, Чечельника, Ольгополя, Сімферополя, Севастополя, Ялти.

 Серед запрошених гостей Фотовиставки «День–2012» – відомі представники культурної, академічної, політичної еліти України, ділові партнери та ЗМІ. Відкриє церемонію головний редактор газети «День» Лариса Івшина.

 Традиційно всі відвідувачі виставки зможуть відчути себе членами журі, віддавши свій голос за найцікавішу, на їхній погляд, світлину. У день закриття експозиції за результатами цього голосування буде оголошено володаря титулу лідера глядацьких симпатій від киян.

 На сайті газети «День» 12 жовтня відбуватиметься онлайн-трансляція відкриття.

 Виставка триватиме з 13 по 21 жовтня. Вхід вільний.

 З питань акредитації звертайтеся за телефонами (044) 303-96-21, 096-456-03-94 та пишіть на електронну скриньку pr@day.kiev.ua (контактна особа – Інесса Поліщук).