Донецька міліція перевіряла рівень правової “підкованості” активістів кампанії “Помста за розкол країни”?

У Донецьку 29 та 30 вересня знову поширювали листівки із роз’ясненням, чому не можна голосувати за Партію регіонів на парламентських виборах.

Нагадаємо, що це вже далеко не перше поширення в рамках кампанії “Помста за розкол країни” антивладних листівок у Донецьку. Місцеві активісти вже стикалися з намаганнями влади завадити поширенню листівок та з затриманнями їх міліцією. Не обійшлося без уваги з боку правоохоронців до діяльності молодих людей і цього разу. Під час розповсюдження листівок в Пролетарському районі Донецька до активістів підійшло четверо працівників міліції, які намагались звинуватити їх в незаконному поширенні листівок.  Одним із правоохоронців був підполковником міліції, інший – майором.

Активісти спробували дізнатись, в чому їх звинувачують, в якому статусі вони перебувають і чи є вони затриманими.  Не почувши номеру жодної статті, яку б вони порушили, та отримавши від працівників міліції чітку відповідь, що вони не є затриманими, активісти продовжили далі поширення листівок.

Оперуповноважений СКР Пролетарського району Вегера Андрій Олександрович, УДО 084350 та дільничний інспектор Волощук Олексій Генадійович, УДО 086294 після перевірки їх документів запропонували учасникам кампанії “Помста за розкол країни” проїхати з ними до райвідділу міліції.  Активісти відмовились від такої пропозиції, попросили назвати статті КУпАП, які вони, на думку правоохоронців, порушили та роз’яснити їх зміст а також попросили працівників міліції відповісти на питання: чи їх затримано. Отримавши вже вдруге за день заперечну відповідь, активісти безперешкодно сіли на громадський транспорт, щоб продовжити поширення листівок в іншому мікрорайоні міста.

Джерело інформації та більше фото на сайті “Вставай і дій!”

Метою кампанії “Помста за розкол країни” є відсторонення від влади тих, хто замість того, щоб вирішувати економічні та соціальні проблеми, намагається розколоти країну та зіштовхнути лобами простих людей, які, незалежно від мови спілкування, однаково страждають від влаштованого їм нинішньою владою “покращення життя вже сьогодні”.

Приєднатися до кампанії можна, заповнивши анкету

Зробити пожертву на кампанію можна через:

Приватбанк (картка): 5577 2127 1645 8826 (Чулівська Ірина Костянтинівна)

Яндекс-гроші: 410011485041060

PayPal: Oksana24@live.com