Гузар пояснив, чому на виборах багато фальсифікацій

Великої кількості фальсифікацій перед виборами можна було б уникнути, якби всі підійшли до виборів серйозно та чесно, — пояснює учасник ініціативної групи «Першого грудня» кардинал Любомир Гузар. Адже бути вільним, на його думку, означає бути відповідальним, а отже — серйозно ставитись до майбутнього своєї держави.

Кардинал Любомир переконаний, що свідомо продаючи свій голос на виборах, українці своїми ж руками продають свою свободу. Адже бути вільним, на його думку, означає бути відповідальним, а отже — серйозно ставитись до майбутнього своєї держави. Про це учасник Ініціативної групи «Першого грудня» розповів в інтерв’ю виданню «Обозреватель».

«А чи українська нація хоче бути вільною? От ідуть вибори… А люди продаються, і продаються легко… Але чи думають вони про те, що при цьому продають свою свободу?» — риторично запитує Гузар.

На його думку, самі політики також не хочуть, щоб в Україні були вільні люди. «Для справжньої свободи людей ще треба виховувати. А наша сьогоднішня трагедія в тому, що такого виховання нема, бо свобода не дається просто так, за неї ще треба боротися і своє власне лінивство долати. Політики не захоплені тим, щоб виховувати вільних людей. Радше вони хочуть того, аби люди їм не перешкоджали. Бо їхнє мислення таке: якщо я багатий — мені все можна», — каже учасник групи «Першого грудня».

За словами Гузара, бути обраним (зокрема, до Верховної Ради) означає не тільки добре заробляти, а й служити людям. При цьому народу не варто жаліти доброї платні депутатам, додає він: «Нехай будуть добре оплачуваними, але нехай стовідсотково оправдують ті гроші, які вони дістали. Скільки ми вже маємо тих законів… Я все сміюся з того, як міняли час — три рази туди і назад. Це один разючий примір, а є й багато інших, коли закони робляться без належної праці… Нехай кожен дуже добре думає, бо пролізти до Ради він пролізе, але потім доведеться відповідати. І то не перед людьми, а перед Богом».

«Ті ж, хто має обирати, також нехай думають,  — додає він. — Люди б обирали значно відповідальніше, якби самі краще працювали».

Велику кількість фальсифікацій перед виборами кардинал Гузар пояснює несерйозним підходом українців. «Чому так багато фальсифікацій на виборах? Бо люди не застановляються над певними речами. Якби всі підійшли до виборів серйозно та чесно, все виглядало б інакше. Але для цього треба почати дуже серйозно думати. Про себе, про інших, про відповідальність перед Богом. Тоді наші вибори будуть кращими, ніж деінде. Це є цілковито можливим. Треба лише цього дуже хотіти і здійснювати це», — підсумував Любомир Гузар.

Контакти:
contact@1-12.org.ua