На Полтавщині затримали спостерігача, яка контролювала голосування за “регіоналів”

У селі Бобрівник Зіньківського району на Полтавщині спостерігач від Партії регіонів Валентина Шевченкоконтролювала голосування селян. Жінка мала список потенційних прихильників Партії регіонів та слідкувала за голосуванням цих людей.

Про це повідомив Володимир Микійчук, керівник Зіньківського штабу Всеукраїнського Об’єднання “Батьківщина”.

“Представниця “регіоналів” кілька годин стояла у приміщенні дільниці та тримала списки у руках. У них крім імен та прізвищ, були також вказані адреси та телефони виборців. Коли на дільницю приходили люди вказані у списку, жінка контролювала, аби вони точно проголосували за “Регіони”. Коли вона зрозуміла, що ми її виявили, то вчинила скандал. Пояснити свої дії відмовилася”, – розповів Володимир Микійчук.

За словами Володимира Микійчука, спостерігачі від об’єднаної опозиції склали акт про порушення виборчого законодавства, викликали міліцію.

У Зіньківському районному відділі міліції підтверджують факт затримання спостерігача від Партії регіонів.

“У жінки дійсно виявили списки з іменами, прізвищами та адресами. Та, що це за списки точно сказати не можу. Зараз триває перевірка. Зазначу, що коли жінку привезли у райвідділ, то вона написала заяву про тілесні ушкодження. Сказала, що інший спостерігач насильно відбирав у неї списки та поводив себе грубо”, – розповів черговий у райвідділі.

Сергій ДЗЕХ
Джерело: <a href=”http://gazeta.ua/articles/politics/_na-poltavschini-zatrimali-sposterigacha-yaka-kontrolyuvala-golosuvannya-za-regio/463724″>Gazeta.ua</a>