Опозиція: “Членам ОВК платять по $10.000, щоб не допустити перемогу опозиційних кандидатів”

У Києві на 216-му окрузі, де перемогла кандидат від опозиції Ксенія Ляпіна, членам ОВК платять по 10 тис. доларів за організацію фальсифікації на користь зятя Черновецького.

 Про це повідомив керівник київської міської організації партії «Батьківщина» Юрій Одарченко сьогодні на брифінгу.

За його словами, «216-та ОВК зараз діє за вказівкою влади: вони хочуть приймати рішення про перерахунок голосів тільки на основі суб’єктивного бажання, щоб на підставі цього перерахунку зробити фальсифікації».

«Абсолютно зрозуміло, чому вони намагаються зробити перерахунок. Ми маємо інформацію, що представникам ОВК від влади передають по 10 тис доларів для того, щоб вони у процесі незаконного перерахунку голосів робили фальсифікації і підкидували додаткові бюлетені за кандидата від влади та псували бюлетені за опозиційного кандидата»,- заявив Одарченко.

«Ми не проти перерахунку, але якщо на це є об’єктивні підстави. Тому ми звертатимемося до суду з проханням не допустити перерахунок голосів тільки на основі суб’єктивного бажання», – додав він.

При цьому Юрій Одарченко зазначив, що Ксенія Ляпіна впевнено перемагає зятя Черновецького Супруненка на 2 тис. голосів.

За його словами, складною також залишається ситуація на 211-му окрузі, де переміг кандидат він опозиції Сергій Терьохін з перевагою у понад 4 тис. голосів.

Зокрема, представники влади у комісіях зривають засідання, намагаються пошкодити бюлетені, а також намагаються подати звернення до суду з метою визнати недійсним голосування на окрузі.

«Коли втомлених членів комісій відправляють на перерахунок голосів, коробки з бюлетенями, які вони залишають у кімнатах, шкодять бандити, які забігають в цей час на дільниці», – сказав Юрій Одарченко.

Також, за його словами, серйозна ситуація на 217-му окрузі, де впевнено перемагає Олександр Бригинець, який має перевагу на рівні 4 тис. голосів. На цьому окрузі Партія регіонів відкликає членів ОВК на якісь наради і таким чином блокується підрахунок голосів.

За словами Одарченка, завдяки тому, що керівники опозиції Олександр Турчинов, Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок вчора об’їхали проблемні дільниці, вдалося не допустити «повного розгул бандитизму».

Юрій Одарченко також подякував всім киянам, які, незважаючи на тиск влади, на спроби підкупити їх продовольчими пайками та гречкою, підтримали опозицію на всіх виборчих округах.