Сьогоднішні перегони – це вибір майбутнього країни, – Арсеній Яценюк

День виборів та ніч підрахунку голосів стануть визначати, наскільки був чесним цей виборчий процес. Про це в неділю, 28 жовтня, заявив голова Об’єднаної опозиції “Батьківщина” Арсеній Яценюк у коментарі журналістам після того, як разом із дружиною Терезією взяв участь в голосуванні на виборах до Верховної Ради в Києві.

“Дуже важливо, як пройдуть вибори, тому що це вибір майбутнього країни. Важливо, щоб не було підмінено волевиявлення українців, як будуть працювати комісії, як люди підуть на вибори, чи не буде фальшувань на виборчих дільницях. Від цього залежить, чи будуть вибори демократичні, чи недемократичні. І від цього залежить, чи буде Україна частиною Європейського союзу, чи ні”, – наголосив він.

Арсеній Яценюк висловив сподівання, що вибори будуть такі, які хоча б частково відповідають демократичним стандартам, “тому що нам треба рухатись до Європи”. “Але ми очікуємо підрахунку голосів. Тому що це буде визначальним у тому, наскільки виборчий процес був чесним. Тому що ця виборча кампанія була, м’яко кажучи, непроста, і ті масові порушення, які були під час виборчої кампанії, звичайно, мали вплив на перебіг виборів”, – підкреслив він.

Відповідаючи на запитання журналіста, Арсеній Яценюк зазначив, що камери, встановлені на дільницях, не мають жодного відношення до забезпечення чесності і прозорості виборчого процесу. “Допоможуть тільки члени комісій та спостерігачі, допоможуть тільки українці, які прийдуть на вибори і висловлять свою позицію щодо майбутнього країни”, – наголосив голова Ради Об’єднаної опозиції.

 

Він додав, що результатів виборів чекати залишилося недовго. “Ми очікуємо на перемогу”, – додав Арсеній Яценюк.