Студента ДонНУ переслідують за відмову агітувати за ПР

Днями Портал неполітичних новин NGO.DONETSK.UA опублікував матеріал, де розповів про агітацію у гуртожитках ДонНУ. Після публікації почалися переслідування студента, який надав журналістам інформацію, з боку студради університету.

Євген Аврамов, студент 4 курсу філологічного факультету ДонНУ, відмовився виконувати доручення студради і агітувати за ПР на своєму поверсі у гуртожитку.

«Справа була така: спочатку нам сказали пройти поверхами і опитати мешканців, за кого вони голосуватимуть, – розповідає Євген. – Не говорити їм про жодну партію, а зробити просто маленьке соцопитування. Через якийсь час за тими списками, що ми склали, нам дали продукцію Партії регіонів, і треба було її роздати тим, хто ще не визначився з вибором. І не просто рознести, а ще й агітувати».

У профкомі студентів ДонНУ від таких «доручень» відхрестились. Проте після публікації матеріалу Євгенові подзвонили зі студентської ради і пригрозили позбавити його посади старости (старосту обирають самі мешканці поверху), бо він, мовляв, дуже їх підвів. «Предстуд Юлія по телефону сказала мені, що я більше не староста поверху», – говорить Євген.

Цього ж дня були скликані позачергові збори, на які прийшли не тільки мешканці поверху і староста, а ще й предстуд Юлія Костюкова, профорг філологічного факультету Альона Боровик та загально університетський предстуд.

Студенти, які брали участь у зборах розповідають, що представники профкому захищали Юлію, мовляв, вона роздавала агітки з власного бажання і ніхто з керуючих органів жодного відношення до них не мають. «Профорг факультету підтримала Юлію і говорила, що я залишаюся старостою, а по телефону вона просто гарячканула», – розповідає Євген Аврамов. Закінчилося все тим, що Юлію зробили крайньою та змусили написати пояснювальну записку.

«До роботи Євгена як старости претензій не маю, можу запевнити, що ніяких утисків чи тиску з боку студентської ради на нього чинитися ні в якому разі не буде, – у свою чергу зазначила Юлія. – Ще раз приношу свої щирі вибачення, за те, що не змогла впоратися з емоціями і висловила необдуману думку».

Так чи інакше, про певний тиск на студентів відомо давно, бо не перший рік на виборах ВНЗ показує рекорди відвідуваності. А Євгенові вже сьогодні дзвонили з деканату філологічного факультету, з приводу того, що він «розводить смуту і закликає не йти на голосування».

Михайло Озеров
http://ngo.donetsk.ua/news/politichni-represiyi-studenta-donnu-peresliduyut-za-vidmovu-agituvati-za-pr-foto