У Голосіївському районі 15% виборців раптово “похворіли”

Кандидати від опозиційних сил у Голосіївському районі Києва заявляють про грубі порушення в ході виборчої кампанії.

У спільній заяві кандидати від Об’єднаної опозиції Сергій Терьохін, від УДАРу Микола Бабенко та від “Демократичного альянсу” Василь Гацько вказують, що останніми днями на адресу дільничних виборчих комісій почали надходити масові заяви громадян про їхню швидкоплинну хворобу, яка не дозволяє їм самостійно пересуватися.

З 22 до 26 жовтня було подано близько 8 тис. таких заяв, що становить майже 15% від числа виборців, які за соцопитуваннями прийдуть на дільниці.

При цьому більшість таких заяв мають ознаки фальшування: написані подібним почерком, відправлені з єдиного поштового відділення 22 жовтня.

“Вибіркова перевірка заяв засвідчила їхню фіктивність. Так, в одному випадку заява про хворобу була нібито написана особою, яка померла 2 роки тому, в іншому – яка перебуває за кордоном та за свідченням батьків не має наміру повертатися в Україну на час виборів, в третьому – яка не проживає в межах Києва та здала свою квартиру квартирантам”, – йдеться в заяві.

Усі без винятку заяви про несподівану хворобу супроводжуються медичними довідками, наданими неіснуючими клініками або виконаними на бланках неіснуючого наразі “Московського” району. На них відсутні персональні печатки та підписи лікарів.

“Ми різні люди. Але на відміну від бандитів з цієї влади хочемо, щоби голоси виборців не кралися. Отже, просимо звернути увагу спостерігачів на допущені грубі порушення на окрузі 211 та сподіваємося на їхню активну роботу під час підрахунку голосів”, – наголошують кандидати.

УП