У Сумському державному університеті 20 листопада презентуватимуть «Освітню програму Вікіпедії»

20  листопада 2012 року у Сумському державному університеті відбудеться презентація міжнародної ініціативи у галузі освіти «Освітньої програми Вікіпедії».

Цього дня у Сумському державному університеті громадська організація «Вікімедіа Україна» презентуватиме «Освітню програму Вікіпедії», яка полягає у залученні до редагування Вікіпедії школярів та студентів, а також її структурну складову – «Українську Вікіпрограму для вишів», ідея якої полягає у написанні та поліпшенні статей україномовної Вікіпедії студентами та аспірантами вищих навчальних закладів України. У презентації буде подана інформація про міжнародний досвід та досягнення цієї освітньої ініціативи як інноваційного підходу в організації навчального процесу у світі, про механізми та концепцію її реалізації в Україні, а також перші кроки з реалізації цієї програми в нашій країні, які здійснюються у Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна та Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут». Також в рамках презентації буде проведено тренінг з основ редагування Вікіпедії.

Початок заходу о 13-25 в аудиторій БІЦ-307 СумДУ (м. Суми, вул. Римського-Корсакова, 2).

Слід зауважити, що Сумський державний університет став першим українським університетом, який долучився до реалізації «Освітньої програми Вікіпедії».

Офіційний блог громадської організації «Вікімедіа Україна»