Арсеній Яценюк: «Без особистого голосування нова Верховна Рада працювати не буде»

Опозиція застерігає владу від того, щоб знищити систему особистого голосування в парламенті

 Голова Ради Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» звинувачує представників влади у тому, що вони свідомо вводять в оману громадян України, заявляючи про начебто технічну неготовність парламенту до запровадження системи особистого голосування народних депутатів. Так Арсеній Яценюк прокоментував відповідну заяву голови депутатської фракції Партії Регіонів Олександра Єфремова.

 Арсеній Яценюк нагадав, що розробка і монтування оновленої системи голосування відбувалася ще за його розпорядженням як голови парламенту. Вона отримала всі необхідні сертифікати і експертизи і повністю забезпечує виконання вимог Конституції щодо виключно особистого голосування кожного народного депутата.

 «Пан Єфремов добре знає, що для введення в дію оновленої системи особистого голосування достатньо політичної волі парламенту. Жодних технічних перепон тут не існує», – підкреслив він.

 «Такі заяви представників влади можуть свідчити лише про одне – влада не збирається відмовлятися від практики «кнопкодавства» в новому парламенті і готує грунт для знищення вже готової до роботи системи особистого голосування», – наголосив Голова Ради Об’єднаної опозиції.

 Врешті-решт, питання особистого голосування не є виключно питанням функціонування системи «Рада», зазначив Арсеній Яценюк. «Особисте голосування в парламенті можна забезпечити й іншими способами – голосуванням бюлетенями, підняттям рук тощо. Виконання прямої вимоги Конституції – це питання політичної волі. А якраз політична воля наших опонентів полягає в тому, щоб не допустити особистого голосування та і надалі керувати парламентом помахом руки Чечетова», – підкреслив він.

 Забезпечення особистого голосування народних депутатів є принциповою вимогою опозиції для початку роботи нового складу парламенту. «Без виконання цієї конституційної вимоги нова Верховна Рада працювати не буде», – заявив Арсеній Яценюк.

1 Commentaire

  1. БЮТ, коли ще був при владі, всілякими способами протидіяв впровадженню системи індивідуального голосування.

Les commentaires sont fermés.