Батьківщина: суд забороняє ОВК 99 складати підсумковий протокол

Кіровоградський окружний адміністративний суд прийняв рішення, яким заборонив Окружній виборчій комісії округу №99 складати підсумковий протокол.

 У цьому окрузі з відривом у 2 225 голосів за підсумками підрахунку 100% голосів виграє кандидат від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Андрій Табалов. Це підтверджено протоколами дільничних комісій і даними сайту ЦВК.

 Проте в четвер, 1 листопада, кандидат від Партії регіонів Олександр Шаталов з надуманих підстав подав позов до суду. Наразі суд виніс рейдерську ухвалу, якою зупинив виборчий процес – а саме складання підсумкового протоколу.

 Тобто влада починає реалізовувати свій найбільш примітивний сценарій, через суди намагаючись зірвати виборчий процес.

 Об’єднана опозиція нагадує, що за фальсифікацію виборів у законодавстві передбачена кримінальна відповідальність. Крім того, Об’єднана опозиція заявила, що ВО «Батьківщина» формує «чорний список» суддів, до яких буде внесено всіх суддів, які виносили протизаконні рішення на користь кандидатів від Партії регіонів і таким чином крали голоси українців. У Верховній Раді пильно контролюватиметься кожне їхнє рішення, вони не лише втратять займану посаду, а й понесуть кримінальну відповідальність.