Луценко “за” визнання новообраної Ради

Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко виступає за визнання результатів парламентських виборів, незважаючи на недемократичність виборчої кампанії та фальсифікації. Про це він сказав у інтерв’ю “Комерсанту”, передає УНН.

“На зустрічі з віце-президентом Парламентської асамблеї ОБСЄ і на майбутній зустрічі з послами США та ЄС я закликав і буду закликати до визнання цих виборів, обумовлюючи їх невідповідність європейським демократичним стандартам”, – сказав він.

“Після політично мотивованого висновку Юлії Тимошенко виборчий процес в Україні не можна назвати конкурентним … Після захоплення Партією регіонів 90% місць у виборчкомах всієї країни вибори перестали бути прозорими. Масовий підкуп і примус виборців … ставить хрест на демократичність кампанії. Все це так. Та все ж я виступаю за визнання новообраного парламенту “, – підкреслив екс-міністр.

“Краще мати цю, в чому фальсифіковану Верховну Раду і перетворити її в плацдарм для демократичних сил в 2015 році, ніж відмовитися від цього потворного дітища ляльководів Партії регіонів і тим самим завершити будівництво авторитарного “архіпелагу Межигір’я”, якому буде остаточно наплювати на зобов’язання перед Європейським союзом. Якими будуть наступні вибори без парасольки європейського моніторингу – всі чудово розуміють”, – пояснив Луценко.

Як повідомляв УНН, згідно з результатами 99,37% опрацьованими у ЦВК протоколів на парламентських виборах в Україні, Партія регіонів набрала 30,07%, голосів виборців, “Батьківщина” – 25,48%, “УДАР” – 13,93%, КПУ – 13 , 2%, “Свобода” – 10,42%.

Нагадаємо, колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко проголосував у Менській виправній колонії.

За повідомленням джерела, Ю.Луценко проголосував на спеціально обладнанній вииборчій дільниці, у клубі для засуджених, яка розташована на території Менської колонії.