“Упс!”

Управління комп’ютеризованих систем Апарату Верховної Ради України за допомогою пильного “Майдан-Моніторингу” виправило прикру капость на офіційному сайті ВРУ.

Майдан-Моніторинг“, щоб ви знали, не лише  системно досліджує стан з дотриманням в Україні права на мирні зібрання та права на свободу безпосереднього вираження поглядів, але час від часу, “для мисливського задоволення”, відхиляється в інші угіддя, оглядаючи, зокрема, офіційні сайті суб’єктів владних повноважень задля приємности (хоча підчас – сумнівної), виявити там якесь неподобство.

Так, потроху розминаючись перед наступними серйозними вправами з цікавих дослідів діяльности Верховної Ради VII-го скликання, ми звернули увагу, що на сайті ВРУ у розділі “доступ до публічної інформації” до інформаційних ресурсів, доступ до яких обмежено, було несподівано віднесено таке:

Інформаційно-довідкові документи, надіслані до відома,

– “Інформація про стан виконання запитів народних депутатів України (по депутатах), протокольних доручень та про стан виконання доручень по законодавчих актах“.

Будучи не в змозі уявити, з яких це радощів (і на підставі яких правових норм) інформація про депутатські запити чи доручення стала секретною, ми письмово спитали про це Апарат ВРУ. Відповідь – до вашої уваги.  Ми навзаєм дякуємо співробітникам Апарату ВРУ за належну реакцію. Дай Боже, щоб і надалі.