Знімальна група 5-го каналу постраждала під час акції у столичному Гостиному дворі

Кореспонденту і оператору випустили сльозогінний газ в обличчя

Кореспондент 5 каналу Ксенія Дворнікова та оператор Ян Доброносов постраждали під час зйомок акції протесту у Гостиному дворі у Києві, що відбувалася зранку 19 грудня. Цю інформацію «Телекритиці» Ксенія Дворнікова підтвердила особисто.

За словами кореспондента 5 каналу, їх знімальна група разом з іншими представниками медіа знімали протестну акцію у Гостиному дворі. У той момент, коли громадські активісти почали ламати загорожу, особи в чорному, які були по інший бік паркану, почали розпилювати сльозогінний газ. «А коли я їх попередила, що ми журналісти, і вони не мають права цього робити, то вони випустили газ прямо мені в обличчя. Я викликала міліцію», – сказала журналістка.

Ксенія Дворнікова написала заяву в міліцію про перешкоджання журналістській діяльності і нанесення тілесних ушкоджень. Як повідомила кореспондент, на місце пригоди також виїхала швидка допомога, яка забрала двох постраждалих. «Я відмовилася їхати, бо чекала на міліцію, яка довго не приїжджала. Все, що трапилося, добре видно на нашому відео, на основі якого ми зробимо новину», – сказала Ксенія Дворнікова.

«Телекритика»