Інший погляд: “Побиття захисників Павліченків — вигадка неонацистів”

У зв’язку з ЦИМ повідомленням про напад на захисників Павліченків ми отримали і, як завжди у таких випадках, оприлюднюємо в повному обсязі наступне:

*****

“Повідомлення про побиття 13 січня ц.р. фанами „Арсеналу” організаторів акції на підтримку родини Павліченків у Броварах — це свідома провокація. Про це заявляють уболівальники „Арсеналу”. „Напад переважаючою кількістю, тим паче на дівчину може викликати лише негативний розголос, незалежно від того, хто його вчиняв. В нас є підстави стверджувати, що напад — це вигадка”, — зазначають вони. Нагадаємо, повідомлення було розміщене на сайті „Свідомо”: http://www.svidomo.org/defend_article/10171

 За їхніми словами, поширення цієї сумнівної новини мало на меті мобілізацію правих футбольних фанатів до нападу на антифашистську акцію пам’яті 19 січня С.Маркелова і А.Бабурової, яка пройде у цьому році біля ст.м. „Героїв Дніпра” (14.00). „Минулого року до організації нападів на антифашистів долучались члени партії ВО „Свобода”. Здобувши представництво у парламенті, партія все менше бажає асоціювати себе з вуличним насильством, тому розраховує вчиняти його руками футбольних фанатів”, — пояснюють уболівальники „Арсеналу”.

 Окрім цього, „арсенальці” підкреслюють, що не мають нічого проти згаданих у повідомленні осіб і кампанії на захист родини Павліченків загалом. Так, під час київського дербі на НСК „Олімпійський” вони влаштовували переклички на підтримку засуджених зі своїми опонентами-„динамівцями”. На окремих домашніх матчах фани „Арсеналу” символічно підтримували кампанію: https://pp.userapi.com/c6079/v6079346/3afb/ctWd0Du_T7k.jpg  (банер у лівому нижньому кутку)

 „Напади на учасників мирних пікетувань — це стиль неонацистів”, — відзначають вони, нагадуючи, що приміром восени сталося кілька нападів на лівих і профспілкових активістів: http://direct-action.org.ua/1436  Якщо припустити, що напад 13 січня все ж таки був, то за його організацією швидше за все стояли якраз ультраправі, зауважують фанати „Арсеналу”.

 Фігурантами цього вигаданого інциденту зробили людей, які створили сторінки у соціальних мережах під власними іменами — Олександр Рубльов і Михайло Єременко. У зазначений час вони були окремо – Олександр проводив час з друзями в кафе, а Михайло був удома, що можуть підтвердити інші люди. Звертає увагу те, що повідомлення написане з помилками — йдеться про „13 листопада”, тоді як акція у Броварах була 13 січня 2013 року. Окрім цього, сліди на фотографії не відповідають описаним ушкодженнням — ніби-то дівчину вдарили головою об бетонну стіну і наносили кілька ударів по обличчю.

 Контакт одного з хлопців, який згадується у якості фігуранта справи: 063-377-75-80 Михайло Єременко

 Слідкуйте за оновленнями: http://samozahist.org.ua/?p=40695